Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy vesztes sorozat után itt az én időm a győzelemre!

civishir.hu | 2024. 05. 10. | 08:12:53
Hibás gondolkodásmód, amely befolyásolhatja fogadási döntéseit.
Egy vesztes sorozat után itt az én időm a győzelemre!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az online kaszinózás és fogadás egyre népszerűbbé vált az évtizedek alatt. Nem csupán a kényelem és a gyorsaság az, amivel magához csalogatják az online kaszinók a játékosokat, hanem kedvező ajánlataikkal és üdvözlő bónuszaikkal is hívogatnak.

Néhányan úgy gondolják, hogy légbőlkapott statisztikákkal vagy csak fejszámolással képesek lesznek legyőzni a kaszinót vagy fogadóirodát, még akkor is, ha Magyarország legjobb online kaszinójáról van szó. Azonban ez a hibás megközelítés komoly kockázatokat rejt magában, és könnyen vezethet veszteségekhez.

A játékosok ráadásul kezdetben nem is észlelik ténylegesen a veszteség hatalmas kockázatát, mivel rengeteg online kaszinó befizetés nélküli bónuszokat kínál az újonnan regisztrált tagoknak, ami egyfajta téves biztonságérzetet nyújthat az újdonsült szerencsejátékosoknak.

Az egyik leggyakrabban hangoztatott dolog a szerencsejátékokkal kapcsolatban az, hogy nagy részben a statisztikákról és előrejelzésekről szól. Habár ez igaz, azonban sok játékosnak nincs pontos képe arról, hogy pontosan milyen statisztikákat kell figyelembe venniük, és hogyan segíthetnek ezek a döntéseikben és választásaikban.

Sok játékos ahelyett, hogy a valóságos esélyeket és a stratégiát vennék figyelembe, az ilyen hozzáállásukkal gyakran túlzott kockázatot vállalnak, és hajlamosak arra, hogy érzelmi alapú döntéseket hozzanak, amelyek további pénzveszteségeket vonhatnak maguk után.

Például az üdvözlő bónuszok csábító lehetőségeket kínálnak az újonnan regisztrált játékosoknak, és gyakran ösztönözhetik őket arra, hogy nagyobb kockázatot vállaljanak a játék során. Viszont a téma ennél összetettebb, ezért nézzük meg részletesebben, hogyan torzítják ezek gondolkodásmódok és az előítéletek a szerencsejátékosok cselekedeteit!

Egy ilyesfajta torzított gondolkodásmód például a szerencsejátékos tévedése, amely még a leggyakorlottabb kaszinózókat is gyakran sújtja. Ez az alapvetően téves feltevés azt jelenti, hogy a játékosok gyakran úgy vélik, hogy a múlt eseményei valamilyen módon előrejelzik a jövőt. Ezen a feltevésen alapulva az emberek hajlamosak valamiféle mintát keresni a múlt eseményeiben, hogy megpróbálják megjósolni a jövőt.

Nézzünk csak erre három példát! Az első példában tegyük fel, hogy van egy képzelt szerencsejátékosunk. Ez a szerencsejátékos már hosszú ideje vesztegel egy nyerőgép előtt, és várja, hogy az előző játékos mikor fejezi be a játékát. Miért teszi mindezt? Mert tévesen úgy gondolja, hogy az előző játékos veszteségei után most már biztosan a nyeremény fog következni, hiszen annyi veszteség halmozódott fel, hogy éppen itt lenne az ideje nyerni. Ez egy kiváló példa a szerencsejátékos tévedésére.

Vegyünk egy újabb példát. Ugyanezt a gondolkodásmódot látjuk akkor is, amikor egy szerencsejátékos élő kaszinóban rulettet játszik, és úgy dönt, hogy a fekete színre fog fogadni, egyszerűen azért, mert tízszer egymás után a pörgetés vörösre hozta ki a labdát. A játékos tévesen azt feltételezi, hogy mivel tízszer egymás után ugyanarra a színre állt meg a labda, most már következik a fekete, és az tizenegyedik pörgetés hozni fogja az áhított eredményt.

De - harmadik példaként felhozva - akkor is ez a hozzáállás tapasztalható, amikor a szerencsejátékosok saját teljesítményüket értékelik. Ha sorozatban veszítenek fogadásaikban, úgy gondolják, hogy most már igazán itt az idő a győzelemre, és folytatják a fogadást, még akkor is, ha már sokat veszítettek, és minden jel arra mutat, hogy nem kéne folytatni. Az ő elfogult érzékelésük, hogy valaki tartozik nekik győzelemmel, miután már olyan sokat veszítettek.

Ennek a három példának az a közös jellemzőjük, hogy a játékosok hajlamosak rendszeresen elfogult nézetekre és téves hiedelmekre támaszkodni. Úgy gondolják, hogy a múltbeli események sorozata előre jelezheti a jövőbeli eseményeket. Ez a hiedelem azonban nagyrészt téves, mert figyelmen kívül hagyja azt, hogy véletlenek mindig nagy számban előfordulhatnak.

Nem szabad elfelejtenünk, hogy minden egyes esemény, például egy rulett pörgetés vagy egy nyerőgép forgatása, független, különálló esetek. Ez azt jelenti, hogy az egyik esemény nem befolyásolja a következőt. Tehát ha egy rulett pörgetésnél a labda a fekete számra áll meg, az nem jelenti azt, hogy az előző pörgetésben történt valami miatt feketére került a labda. Ugyanígy, ha hosszú sorozatban csak piros számok jönnek ki, az nem jelenti azt, hogy a következő pörgetésnél feketére állna a labda. Minden esemény magától indul, és az előzőtől független kimenettel rendelkezik.

A szerencsejátékosok tévedése egy olyan gyakori tévedés, amit nagyon nehéz elkerülni. Tulajdonképpen ez egy olyan kognitív hiba, amit rendkívül bonyolult felismerni, különösen ha már belesodródunk a csapdájába. A szerencsejáték világában ez a hiba sok rossz döntésért felelős, ami miatt a játékosok egyre nehezebb helyzetbe kerülnek. Vagy a veszteségeik után hajszolják a nyerést, vagy nem veszik figyelembe a valóságos esélyeket és kimeneteket.

Az online szerencsejátékok világában meg kell még említenünk az egyre gyakoribb kaszinó üdvözlő bónuszokat is, amelyek vonzó lehetőséget kínálnak az új játékosoknak. Ezek a bónuszok gyakran magukban foglalják az ingyenes pörgetéseket vagy a befizetés nélküli bónuszokat, amelyek lehetőséget adnak arra, hogy a játékosok kockázat nélkül próbálják ki az online kaszinó játékait.

Azonban fontos megérteni, hogy ezek a bónuszok nem garantálják a nyereményt, és nem szabad rájuk támaszkodni a hosszú távú sikerek eléréséhez. Sok játékos hajlamos lehet úgy gondolni, hogy az üdvözlő bónuszok segítségével könnyű pénzt lehet keresni, és ennek hatására hajlamosak lehetnek túlzott kockázatvállalásra vagy téves döntések meghozatalára a játék során.

Ezért fontos, hogy a játékosok tudatában legyenek az elfogultságoknak és téves hiedelmeknek (mint például a szerencsejátékosok tévedése), amelyek befolyásolhatják döntéseiket, és tudatosan ellenálljanak ezeknek a csábításoknak a biztonságos és felelős szerencsejáték érdekében.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Középiskolások ingyenes jogosítványszerzése: körvonalazódik a kép
Középiskolások ingyenes jogosítványszerzése: körvonalazódik a kép
Sok minden még nem tiszta, de várhatóan hamarosan kormányrendeletet hirdetnek ki.
Hirdetés
Hirdetés
A hét meccsét telt ház előtt rendezik meg Debrecenben
A hét meccsét telt ház előtt rendezik meg Debrecenben
Vajon sikerül ismét legyőzni a Győrt?
Gazdaság
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Három réteget hozna helyzetbe a Civil Fórum Debrecen
Másként képzelik el a lakásprogramot.
Orbán Viktor Debrecent hozta fel példaként
Amikor pénzről van szó és gazdaságról van szó, akkor a valóság inkább az együttműködés felé mutat - jegyezte meg a kormányfő.
Ki tartja majd rendben a debreceni uszodákat?
Keresik a megfelelő vállalkozót.
Támogatott tartalom
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.
Síncserére készül a DKV
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát