Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A legnevesebb gyártók termékei a Gulyás Tüzépen

civishir.hu | 2024. 04. 02. | 13:41:21
A TAU Cerámica története.
A legnevesebb gyártók termékei a Gulyás Tüzépen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A TAU Cerámica története 1967-ben kezdődött a spanyol kerámia gyártás fellegvárában, Castellón de la Plana-ban. 
A 60-as és 70-es években TAULELL néven gyártottak úgynevezett kerámia „kekszet”, amely saját felhasználásra és tovább értékesítésre is egyaránt készült. Az akkori kor technológiája a kettős égetésen alapult. Az agyagból előbb kerámia keksz készült, melyet egy máz réteggel láttak el és ismét kiégették a kemencében. A cég elsőként fejlesztette ki azt az innovatív és sokkal produktívabb kemence alagutat, mellyel leváltották a hagyományos és kézi működtetésű arab kemencéket. A napi termelés az új technológiának köszönhetően 30.000 négyzetméter volt naponta. Ezzel a teljesítménnyel, a vállalt akkoriban a legnagyobb gyártókapacitással rendelkezett teljes Európa területén.

A 80-as években a vállalat elsők között indította el egyszeri kiégetésen alapuló gyártósorát, a már meglévő technológia mellett. Az itt készülő mázas, vörös agyag alapanyagú padlólapok már TAU GRES néven hódítottak a piacon. 1987-ben már a vörös agyag bázisú fali lapok gyártását is végezték, ezáltal teljes termék portfóliót kínálva a vásárlók számára.

A 90-es évek az új alapanyagokról és a hozzá kapcsolódó technológiáról szóltak. A GRES porcelán megjelenésével újabb gyártósorok kerültek beüzemelésre. A vállalat innovációjának és fejlesztéseinek köszönhetően létrejött a TAU CERÁMICA, amely képes volt GRES porcelánból, valamint vörös és fehér agyag alapanyagból egyaránt fal- és padló lapokat gyártani. A márka fejlődése a nemzetközi piacokat is beleértve egészen 2008-ig tartott. A gazdasági világválság miatt ezt követően az értékesítés visszább esett. A fejlődési pályára 2016-ban tért vissza, miután a PAMESA csoport felvásárolta a TAU Cerámica-t.
Európa és Spanyolország legerősebb kerámia cégcsoportjának hála a teljes gyártási technológia lecserélésre került, létrehozva ezáltal az iparág legmodernebb gyárát, ahol a legújabb technológiájával, rendkívül hatékony energiafelhasználás mellett készülnek a TAU Cerámica magas minőségű termékei. A sikert mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy a vállalat 4 év alatt megnégyszerezte eredményességét, amely jelenleg világon az ötödik, Európában pedig a legnagyobb kerámia burkolat gyártóvá tette. A Tau Cerámica éves kapacitása 90.000.000 négyzetméter. A teljes spanyol kerámia ipar burkolat gyártásának 19%-a kapcsolódik a cégcsoporthoz. Jelenleg a világ 140 országában képviselik a termékeiket.
A TAU Cerámica olyan belső építészeti megoldások létrehozására alkalmas, ahol a színek, hatások és textúrák összhangban vannak. A „Feel and Mix” koncepció alapja, hogy a termékcsaládok különböző terekben harmonikusan tudnak megjelenni, köszönhetően többek között a kifinomult designnak és a színek mesteri játékának. A vállalat termékportfóliójában megtalálhatóak számos méretben és felületben (matt, csúszásmentes, félfényes és fényes) különböző hatású burkolatok, mint például fa, cement, kő, márvány, agyag. A márka egyedülálló innovációját bizonyítják azok a fémes hatású lapok is, melyek gyártásakor valódi fémet használnak.

A TAU Cerámica az Ascale márka létrehozásával a piaci trendek előtt jár. A porcelán anyag olyan anyag, amely műszakilag alkalmas számos építészeti felület bevonására. Alkalmas kültéri homlokzatokra, de akár bútorok frontjára, konyha pultokra. Az ASCALE kerámia nagy, 160x320 cm méretű, porcelán burkolatok, 6 mm, 12 mm és 20 mm vastagságban kaphatóak.
A TAU a termékeik tökélesítése mellett figyelmet fordít a társadalmi felelősségvállalásra is, ennek köszönhető, hogy szponzorálja a TAU Castelló kosárlabdacsapatot, és a Grupo Pamesával együtt támogatja a Villarreal CF spanyol első osztályú futball csapatot, fenntartva a sport iránti elkötelezettségét. A Villarreal CF hazai mérkőzéseit az Estadio de la Cerámica-ban játssza, azaz a Kerámia Stadionjában. A stadion külső és belső tereinek burkolásához a TAU Cerámica által kifejezetten a projektre fejlesztett lapjait használták.

A TAU Cerámica integrált vállalat irányítási rendszerének része a környezetvédelem is. A rendszer felismeri és minimalizálja a levegőbe történő kibocsátásra-, a szennyvízre-, a hulladékra és a zajszennyezésre gyakorolt hatását. Céljuk, hogy a csomagolási hulladékok szelektív gyűjtésre és újrahasznosításra kerüljön. A vállalat szelektíven gyűjti karton-, műanyag- és fa hulladékát. Mindezen felül TAU Cerámica ingatlanjain 70.000 négyzetméter fotovoltaikus panel van elhelyezve, ezáltal a gyártás során felhasznált energia egy részét helyben termelt megújuló energiából biztosítja. 

A vállalat nagy hangsúlyt fektet az oktatásra. Ennek részeként a márka magyarországi képviseletének kezdeményezésére, ragasztás technikai és szerszámgyártó cégek bevonásával ingyenes képzéseket tart burkolók részére, annak érdekében, hogy a hazai szakemberek is képesek legyenek a gyártástechnológiai fejlődés adta lehetőségek felhasználására.

A Gulyás Tüzépen a TAU Ceramica valódi fémmel ellátott mázolású lapjai között megtalálható Corten termékcsalád 3 színben, amely a világon az első ilyen technológiával készült kerámia burkolata volt. Mivel a ezen termékcsoport sikere töretlen, így a TAU Cerámica további fémes lapokat fejlesztett Metal és Brooklyn néven, ezáltal számos méretben, továbbá mozaik formájában is. Miután vásárlóink is megszerették ezen termékeink határoztunk úgy, hogy a gyorsabb kiszolgálás érdekében a Metal Seagreen terméket 60x120 cm méretben készleten tartjuk. Azon ügyfeleinknek, akik pedig óriáslapban szeretnék ezt a stílust otthonaikban viszontlátni, azok az Ascale márkanév alatt találják meg a Beam Rusteel fémes lapokat, akár 120x360 cm méretben is. 

Ha pedig ügyfeleink nem tudják elképzelni, hogy hogyan is mutatnának a burkolatok az otthonuk falain, akkor burkolattervező szakembereink valósághű 3D látványtervekkel tudják megtervezni a jövőbeli otthonuk teljes kialakítását.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Az Országgyűlésben ismét szóba került a debreceni akkumulátorgyár
Az Országgyűlésben ismét szóba került a debreceni akkumulátorgyár
LMP: mit tesz a kormány a környezetszennyező akkumulátorgyártó cégek megfékezésére?
Hirdetés
Gyászol a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye
Gyászol a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye
Hetvenedik születésnapján hunyt el Horváth János.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!