Hirdetés

A vidéki nők nélkül éhen halnánk

2017.10.12. 12:05

A vidéki nők nélkül éhen halnánk
(Fotó: illusztráció)

Konferenciát rendeznek értük Debrecenben.

Hirdetés

Az ENSZ Közgyűlése - felismerve a mezőgazdaságban és vidékfejlesztésben tevékenykedő nők fontos és sajátos helyzetét – 2007-ben tűzte ki célul a falusi szegénység felszámolását és a Vidéki Nők Nemzetközi Napjának évenkénti megünneplését. Ezt az eseményt Magyar Női Unió immáron harmadszorra rendezi meg Magyarországon. A 2017. október 16-17. között Debrecen ad otthon annak a konferenciának, melyen neves előadók segítségével közösen feltárják a vidéki élet jelenlegi kihívásait, és erre hazai és nemzetközi jó gyakorlatokkal és tapasztalatcserével válaszokat keressen. A rendezvénnyel a Magyar Női Unió elő kívánja segíteni a vidék fennmaradását, a biztonságos élelmiszer-előállítást és ebben

a kimagasló szerepet vállaló nőket támogatni szeretné.

A konferenciát idén is az Élelmezési Világnappal egy időben rendezik meg, ezzel is ráirányítva a figyelmet az éhezés elleni küzdelemre.

A konferencián részt vesz Fűrész Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri biztosa és Orosz Ibolya Aurélia, a debreceni Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője is. A hazai szakpolitika és szakma kiválóságai mellett, Willemien Koning-Hoeve, a Copa-Cogeca Női Munkacsoportjának elnöke és Francesca Gironi, a Világ Gazdáinak Szervezete Női Munkacsoportjának a tagja osztja meg az érdeklődőkkel a nemzetközi tapasztalatokat és jó példákat.

A szakmai programok mellett, a szervezők egyéb érdekességekkel is készülnek. A konferenciát kísérő kiállításon megismerhetjük például Faludi Gabriella ékszertervező, Kósa Klára keramikusművész és Simon Ilona grafikus, könyvtervező művész alkotásait, a Bio-Fungi Kft. mellrák elleni kezdeményezését, a Mangalica Szövetség tevékenységét vagy a Magyar Református Szeretetszolgálat Egyháztáji piacát is.

„Nőkkel a jövőnkért Közép-Európában – fókuszban a V4 országok”
ENSZ Vidéki Nők Nemzetközi Napja és ENSZ Élelmezési Világnap nemzetközi konferencia, kiállítás és workshop

Helyszín: Debrecen, Református Kollégium, díszterem
Időpont: 2017. október 16., 10:00
mezőgazdaságvidék

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés