Hirdetés

Beteg gyerekek kaptak új ágyakat Debrecenben

unideb.hu

2017.09.28. 10:05

Beteg gyerekek kaptak új ágyakat Debrecenben
A Leukémiás Gyermekekért Alapítvány és Örvendi Cintia közös adományozása

Adományokból, felajánlásokból nagyobb összeg gyűlt össze.

Hirdetés

Egy jótékonysági divatbemutatón gyűlt össze az a 630 ezer forint, amelyből a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány két betegágyat és két pihenőszéket vásárolt a Debreceni Egyetem Gyermekklinikájának. Az új bútorokkal a klinika gyermekhematológiai-onkológiai részlegén rendeztek be egy kórtermet, melyet szeptember 27-én adtak át.

– Az ajándékba kapott két professzionális betegágy megfelel azoknak a speciális feltételeknek, amelyekre egy kórházban szükség van. Azon túl, hogy a beteg gyermek kényelmesen fekszik rajta, véd a felfekvések ellen, dönthetőek, biztonságosak, és szükség szerint úgy alakíthatóak, hogy az orvosok, nővérek hozzáférjenek a beteg kisgyerekhez – mondta az adományátadón Kiss Csongor, a Debreceni Egyetem Gyermekhematológiai Onkológiai Tanszékének vezetője.

Az unideb.hu oldalról kiderül: két gyermekágy és a mellettük helyet kapó anya-pihenő székek beszerzéséhez szükséges összeg egy májusi, budapesti jótékonysági divatbemutató adományaiból és két nagyobb felajánlásból gyűlt össze. Az esemény Örvendi Cintia, a Magyarország Szépe 2017-es verseny döntősének ötlete alapján valósult meg.

– Célom, hogy jövőbe több hasonló kezdeményezést indítsak útjára, és minél több pénzadományt gyűjtsek a Debreceni Egyetem alapítványa számára – fogalmazott Örvendi Cintia, aki egy évig a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány arca lesz, ezzel is támogatva a szervezetet.

Debreceni Egyetemadománygyermekklinika

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés