Hirdetés

Bérházban lakik? Tessék már elpakolni az útból!

civishir.hu

2017.09.13. 08:15

Bérházban lakik? Tessék már elpakolni az útból!

Debrecenben, Hajdúnánáson és Püspökladányban is lehet tájékozódni a részletekről.

Hirdetés

A katasztrófavédelem egész évben ellenőrzi, mennyire tartják be a társasházakban a tűzvédelmi előírásokat. Szeptember közepén egy háromnapos akció keretében minden lakástulajdonos, bérlő, közös képviselő, lakásszövetkezeti tag és érdeklődő számára lehetőség nyílik arra, hogy közvetlenül forduljon a katasztrófavédelemhez a társasházak tűzvédelmével kapcsolatos kérdéseivel.

Ha valaki nincs tisztában azzal, hogy a társasházban hova szabad vagyonvédelmi rácsot felszerelni, hol lehet a kerékpárt tárolni, hova lehet kitenni a kukát, vagy éppen a virágot, az most a helyi katasztrófavédelmi kirendeltség nyílt napján választ kaphat.

Három napon keresztül, szeptember 18. és 20. között minden nap 10 és 16 óra között az ország valamennyi kirendeltségén várják az érdeklődőket.

A tűzoltók egész évben sorra járják a társasházakat és ellenőrzik azok tűzvédelmi helyzetét. Ezeknek az ellenőrzéseknek a célja nem a bírságolás, hanem az épületben élők biztonságának javítása, azonban gyakran mégis több százezer forintos bírságot kell súlyos, vagy ismétlődő hibák miatt kiszabni.

Tavaly mintegy 800  alkalommal riasztották a tűzoltókat társasházban keletkezett tűzhöz, a hazai társasházakban összesen 3 400 négyzetméternyi területen pusztítottak a lángok.

Idén eddig 579 ilyen eset volt, nagy valószínűséggel ezeknek egy részét meg lehetett volna előzni.

Bizonytalan a lakását érintő tűzvédelmi kérdéssel kapcsolatban? Ne várja meg, amíg a tűzoltók mennek ki ellenőrizni, vegyen részt a három nyílt napunk valamelyikén és tegye fel kérdését!

Kirendeltségek

  • Debreceni Katasztrófavédelmi Kirendeltség              4027 Debrecen Böszörményi út 46-56.
  • Hajdúnánási Katasztrófavédelmi Kirendeltség           4080 Hajdúnánás Bocskai utca 25.
  • Püspökladányi Katasztrófavédelmi Kirendeltség        4150 Püspökladány Kossuth utca 10.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés