Álmok teljesültek Debrecenben

civishir.hu

2017.06.19. 18:19

Álmok teljesültek Debrecenben

Sérült fiatalok jártak a rendőrségen.

Hirdetés

A rendőrség munkájával ismerkedhetett meg az két látássérült fiatalember, akiket június 16-án – egy napon keresztül – látott vendégül a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya. A program lényege, hogy fogyatékossággal élő emberek számára lehetőséget biztosítson „álmaik munkahelyén” az adott szakterület tevékenységének megismerésére.

A két látássérült fiatalt, akik a rendőri hivatás iránt érdeklődnek Juhász Zoltán rendőr alezredes kalauzolta a nap folyamán.

A rendkívüli nap kezdetén egy rendőrségi szolgálati gépjármű érkezett a Fehér Bot Alapítvány debreceni székházához, amely a rendőrség Vásáry István utcai objektumába vitte a program résztvevőit. A megyei bűnmegelőzési osztály vezetője általános tájékoztatást adott a rendőrség szervezeti felépítéséről, illetve az egyes szakterületek legfontosabb tevékenységeiről. Ezt követően a fiatalok a poligráfos vizsgálat menetével és pszichológiájával ismerkedtek, miközben ők is beleülhettek a „hazugságvizsgáló” székbe.

A nap folyamán a bűnügyi technikai osztályon a szolgálati kutyák kiképzésével, alkalmazásával, valamint a nyomkeresés és rögzítés tudományával ismerkedhettek meg.

Végül a vendégek a Debreceni Rendőrkapitányságon tettek látogatást, majd egy szolgálati gépjármű vitte vissza őket az alapítvány székházához.

HirdetésHozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés