Hirdetés

Debrecenben az amerikai diplomácia „titkos fegyveréről”

2017.05.18. 12:21

Debrecenben az amerikai diplomácia „titkos fegyveréről”
Willis Conover

Már a hetevenes években is járt a cívisvárosban az amerikai ikon.

Hirdetés

A debreceni Amerikai Kuckó és a Budapesti Amerikai Nagykövetség izgalmas beszélgetésre invitál 2017. május 25-én 17 órától a debreceni Amerikai Kuckóban Méliusz Juhász Péter Könyvtár (4026 Debrecen, Bem tér 19/D).

Willis Conover, az Amerika Hangja adásainak műsorvezetője különösen nagy hatással volt a keleti blokk jazzkultúrájára. A Voice of America legendás rádiósa, több mint 40 évig vezette a Voice of America Jazz Hour című műsorát, mely segítségével eljuttatta a jazz-t a vasfüggönyön túlra és hozzájárult, hogy a szabadság hangja Közép- és Kelet-Európában is hallhatóvá válljon. Különösen izagalmas, hogy Willis Conover többször járt Magyarországon és a Debreceni Jazz Napokra is ellátogatott a hetvenes években.

A magyar zenészeket és a Debreceni Jazz Napok magas színvonalát egy itt készült interjúban méltatta az Amerika Hangja Jazz Óra műsorának 1976-os adásában.

A Budapesti Amerikai Nagykövetség meghívására a University of North Texas zenei archívumának könyvtárosa, Willis Conover rajongói oldalának szerkesztője Maristella Feustle érkezik Magyarországra. A debreceni Amerikai Kuckóban megrendezésre kerülő beszélgetés során hallhatnak a jazzről, mint az amerikai diplomácia "titkos fegyveréről", a vasfüggöny mögötti jazzközösség építéséről, a magyar jazz zenészek amerikai támogatásáról, és hogy hogyan teremtettek sikeresen kapcsolatokat a nyugati zenészekkel. Az előadó mesél Willis Conover Magyarországhoz köthető kapcsolatairól és arról, hogy miért tekintette különlegesnek a magyar jazz-t.

A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Regisztráció itt: https://goo.gl/forms/oIawjnDP4stS96wM2
zenejazz

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés