Hirdetés

A Fidesz szerint jó bizniszt kötöttek

civishir.hu

2017.05.15. 16:51

A Fidesz szerint jó bizniszt kötöttek
Fotók: Cívishír

Ezzel is gyarapodik Debrecen vagyona, írják.

Hirdetés

Ahogy arról beszámoltunk, a város a vagyonkezelőn keresztül megvásárolta a Hotel Lyciumot, majd miután ez kiderült, Papp László sajtótájékoztatón magyarázta, hogy milyen jó üzlet ez a városnak. Hétfőn a Jobbik debreceni frakciója kritizálta a polgármestert az ügylet miatt, erre reagált a Fidesz városi frakciója. 

Közleményük szerint "a Hotel Lycium turistákat, a Tüzér utcai beruházás pedig munkahelyeket hozhat Debrecenbe". Szerintük "az elmúlt időszakban több alkalommal is tanújelét adta a városvezetés annak, hogy törekszik a párbeszédre" Azt is írják, hogy a szálloda megvásárlásával kapcsolatos döntés "a Debreceni Vagyonkezelő Zrt igazgatóságának a város érdekeit szolgáló, üzletileg racionális döntése volt." A fideszesek jelentős eredmények tartják, hogy a Kölcsey Központ épületegyüttese teljes egészében városi tulajdonba került.

"Debrecen számára mindig fontos volt a város vagyonának gyarapítása" - írják. "1998-ban 24,5 milliárd forint volt a város vagyona, 2016-ban 352 milliárd forint. Ez tizennégyszeres növekedés azóta, amióta a mi politikai közösségünk irányítja Debrecent. A számok magukért beszélnek." - zárul a közlemény

De mi van a Tüzér utcával?

Ahogy arról portálunknak még január 30-án a  projekt tervezési feladataira létrehozott Főnix Irodaház Kft. ügyvezetője, Csányi Jenő beszélt, egy három részből álló épületegyüttest, nagyjából bruttó 22 ezer négyzetméteresre tervezett irodaházat húznak fel a vagyonkezelő korábbi, az idők során már lepusztult állapotot mutató épület helyébe. Az ügyvezető szerint optimális esetben 2018. július 1-én már bérlőket szeretnénk látni az irodaházban.

Egyelőre még a romeltakarítás folyik a Tüzér utcán

Az épület bontását a Nagymester Kft. végzi, az irodaházat (a Nagyerdei Stadiont is jegyző) Bordás Péter nevéhez köthető Bord Építész Stúdió tervezte. Úgy tudjuk, kvázi társberuházóként a Hunép Zrt.fogja kivitelezni az irodakomplexumot. Erre, valamint a végleges látványtervre vonatkozó kérdéseinket a vagyonkezelőnél egyelőre nem találták fontosnak megválaszolni.

Hogy mi lesz a jövő évi átadással, az is kérdés, miután még mindig a Nagymester teherautói uralják a környezetet...

debreceni vagyonkezelőHotel Lycium

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés