Hirdetés

A Jobbik nem venne Debrecen helyében hotelt...

civishir.hu

2017.05.15. 11:01

A Jobbik nem venne Debrecen helyében hotelt...

Az egyeztetést hiányolják.

Hirdetés

Mint ismert, Papp László és a debreceni fideszes városvezetés múlt hét közepén deklarálta azon szándékát, hogy a Debreceni Gyógyfürdő Kft. keretében működtetett, jelentős veszteséget termelő Hotel Lyciumot megveszi a Debreceni Vagyonkezelő Zrt.-n keresztül. A Jobbik nehezményezi, hogy a közel 1 milliárdos fizetési kötelezettséget generáló ügylet kapcsán semmilyen egyeztetést nem folytattak a közgyűlést alkotó pártok és szervezetek képviselőivel, a döntést megalapozó kalkulációs dokumentumokat nem láttak, sőt még a tényleges piaci értékre vonatkozó értékbecslés sem volt.

A Jobbik debreceni frakció közleményében azt írja, a vásárlási szándék komoly problémákat vet fel, különösen annak tükrében, hogy a 2006-ban épített szállodán érezhetően jelentkeztek az elhasználódás jelei, melyek már most is rendezvények és a hozzájuk kapcsolódó vendégéjszakák elvesztéséhez vezettek. Ennek következtében a közeljövőben elkerülhetetlen lesz a szálloda belső felújítása, mely még pályázati pénzek bevonása mellett is jelentős nehézségeket vetnek fel mind bevételek, mind pedig a teljes épület működtetésének szervezése kapcsán. Úgy vélik, nem elegendő és elfogadható azon polgármesteri érvelés, hogy: „Hiba lett volna, ha a város nem él a lehetőséggel”.

A Jobbik felszólítja a városvezetést, hogy hagyjon fel azzal a gyakorlatával, mely szerint a város közgyűlését megkerülve, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt-n és tagvállalatain keresztül dönt Debrecen vagyonáról, milliárdos beruházásokról és vásárlásokról.
hotel

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés