Egy bringázhatóbb városért tekernek Debrecenben

civishir.hu

2017.04.21. 08:34

Egy bringázhatóbb városért tekernek Debrecenben

Critical Mass április 22-én.

Hirdetés

Szombaton, a Föld Napján a kerékpárosok Debrecen városában ismét végiggurulnak, hogy a közlekedési célú, mindennapos kerékpározás népszerűsítésével, felhívják a figyelmet arra, hogy a városban A pontból B pontba való eljutásban a kerékpár a legpraktikusabb és legkiszámíthatóbb alternatív közlekedési eszköz. Ennek támogatására a városban olyan haladó szemléletű, komplex kerékpárosbarát infrastrukturális fejlesztésekre volna szükség, amelyek növelik a kerékpárosok komfort- és biztonságérzetét, ezáltal ösztönözve a kerékpárjuk többszöri, közlekedési célú használatára a lakosságot.

A hatékony kerékpárosbarát városfejlesztés alapelve, hogy nem a kerékpárutak hossza, hanem a kerékpározható terület nagysága számít.

Az általánosan képviselt alapkoncepciónk a városi kerékpáros közlekedési elemek esetén az irányhelyes, gépjárműforgalom által minél jobban átlátható, gyalogos közlekedéstől megfelelően szeparált, biztonságosan, egyértelműen használható infrastruktúra. További cél a helytakarékos, egészséges és környezetkímélő közlekedési formák favorizálása, helyzetbe hozása az autós közlekedés helyett. Azaz a gyaloglás és a kerékpározás mellett a közösségi közlekedés részére kellene fönntartani a rendelkezésre álló belvárosi útfelület legnagyobb részét.

A kerékpáros felvonulás időpontja: április 22., 14:00-15:00

Útvonal: Egyetem tér (gyülekező és indulás) - Dóczy József utca - Egyetem tér (körforgalom) - Nagyerdei körút - Hadházi út - Nyíl utca - Árpád tér - Rakovszky Dániel utca - Hajnal utca - Attila tér - Szent Anna utca - Piac utca - Miklós utca - Nemzetőr utca - Antal József utca - Széchenyi utca - Kossuth utca - Sas utca - Dósa Nádor tér - Csapó utca

Táv: 9 km

Tervezett menetrend:
11:00-tól kinyit a Bringa-Zsibi.
13:00 - Gyülekező az Egyetem téren
13:45 - Információk bringásoknak és a lentebb is olvasható biztonsági tájékoztatás
14:00 - Indul a felvonulás. Csatlakozni, kiállni az útvonal mentén bárhol lehet.
15:00 - Érkezés a Csapó utcába. A Critical Mass mozgalmat szimbolizáló bringaemelés.
17:00-ig záró programok a Bringa-Zsibin.

A felvonulás előtt és után mindenkit szeretettel várnak a Bringa-Zsibin a Roncs Bárban. Az érdeklődők nemcsak a Magyar Kerékpárosklub Debreceni Területi Szervezetével találkozhatnak, hanem bringás cuccok széles palettáját - használt biciklik, alkatrészek, kiegészítők, használati dísztárgyak, ékszerek - tárja elénk a Jencycle, Re-Cikli, Ethna Kerékpár, Katyusa és a Debrecen Cycle Chic. Ott lesz a Debrecen Bike Maffia - DBM is és a Roncs teraszán a Gabitrial jóvoltából goldsprint bringapárbajra lehet kihívni barátokat, barátnőket vagy akár a szülőket is!

A demonstráció szervezője a Magyar Kerékpárosklub Debreceni Területi Szervezete. A Critical Mass reklám- és politikamentes; önkéntesek munkáján alapszik.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés