Debreceni civilek, sportolók, figyelem! Támogatásokra lehet pályázni

Cívishír

2017.03.16. 15:27

Debreceni civilek, sportolók, figyelem! Támogatásokra lehet pályázni
Széles Diána és Komolay Szabolcs alpolgármesterek a tájékoztatón (Fotó: Miskolczi János)

Egy hónap van a beadásra.

Hirdetés

Debrecen önkormányzata idén is lehetőséget biztosít a városban működő kulturális, civil szervezetek, ifjúsági csoportok és sportolók támogatására. Az Új Főnix Terv keretében a különböző alapokban összességében 20,4 millió forint áll rendelkezésre – olvasható a polgármesteri hivatal közleményében.

Információk a 2017-es pályázatokról

  • A pályázat elektronikus formában a megújult debrecen.hu honlapon és a civilek.debrecen.hu honlapon érhető el.
  • A pályázati eljárás ugyancsak elektronikusan zajlik a civilek.debrecen.hu honlapon. Ezáltal a pályázók gyorsan és egyszerűen beadhatják igényüket.
  • A pályázatok benyújtásában segítség kérhető a Civil Információs Centrumban, a Méliusz Juhász Péter Könyvtárban, a Debreceni Művelődési Központban, valamint a kulturális osztályon.
  • A pályázati program teljes költségének legfeljebb 50%-ra lehet pályázni, az önrésszel nem kell elszámolni.
  • Pályázatokat a 2017-ben megvalósuló programokra lehet benyújtani.
  • A pályázatokat március 17. és április 18. között lehet benyújtani.

Pályázati területek:

Kulturális Alap Művészeti, közművelődési, közgyűjteményi és tudományos programok, valamint Debrecenhez fűződő művészeti és tudományos kiadványok megjelentetésének támogatása.

Civil Alap Hagyományőrző, értékteremtő, valamint városrészi rendezvények, programok támogatása. Kultúrák közötti párbeszéd erősítéséhez kapcsolódó programok felkarolása. Civil együttműködések támogatása, amelyek a szervezetek közötti kooperatív – egyeztető – együttműködő tevékenységekre irányulnak (fórumok, találkozók, képzések, kerekasztal tárgyalások szervezése, rendszeresen megjelenő közösségi, információs kiadvány megjelentetése). Városrészekben működő kis közösségek, helyi aktivitások működési támogatása.

Ifjúsági Alap Debreceni fiatalok identitását erősítő programok, amelyek keretében megvalósul a közösségi identitás erősítése, valamint a kulturális és környezeti örökség megőrzése. A helyi ifjúságon belüli kohézió kialakítását, illetve más korosztályokat összekötő párbeszédet elősegítő programok. A kreativitás, innováció és tudástranszfer népszerűsítését megcélzó programok. A kulturális és rekreációs szolgáltatásokhoz való jobb hozzáférés megteremtésével a társadalmi befogadás előmozdítását segítő programok.

Sportfeladatok A szabadidősporttal kapcsolatos rendezvények szervezésének, nemzetközi és utánpótlásversenyek, olimpikonok felkészülésének támogatása.

A közlemény kitér arra is, hogy idén is lehet pályázni a Békessy Béla sportösztöndíjra, illetve a Cívis Talentum-ösztöndíjra.

pályázatDebrecen

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés