A veronai buszbaleset áldozataiért énekel a Cantemus

Szabolcsihír

2017.02.16. 15:11

A veronai buszbaleset áldozataiért énekel a Cantemus

Az adományokkal a hozzátartozókat segítik.

Hirdetés

Jótékonysági hangversenyt rendez Nyíregyháza önkormányzata a Cantemus Kórus közreműködésével a veronai buszbaleset áldozatainak emlékére. Az ingyenes rendezvény február 16-án, csütörtök este 18 óra 30 perckor lesz a Magyarok Nagyasszonya Társszékesegyházban.

Szabó Dénes, a Nemzet Művésze, Kossuth- és Liszt-díjas karnagy elmondta, nagyon közelről megérintette őket ez a baleset, mert ők is nagy utazók. Szabó Dénes hozzátette, az elmúlt negyven évben bejárták a világot és ennek legalább a felét autóbusszal tették meg. Ezért az olasz baleset megrendítette a kóruscsaládot, főleg úgy, hogy azon az útvonalon ők is sokat közlekedtek.

A február 16-i hangversenyen felcsendülő zeneművek igazodnak a tragédiához. A műsorban konkrétan is benne lesz a gyász és a fájdalom. A zeneirodalom legszebb kórusművei közül hallható lesz többek között Fauré Requiemjének négy tétele. Az előadás nem a megszokott módon fejeződik be, hanem csendesen, Kodály Esti dalával búcsúznak az énekesek. A jótékonysági hangverseny ingyenes, a helyszínen azonban gyűjtőládákba várják a lakosság felajánlásait, amit eljuttatnak a tragédiában érintett családoknak.

Aki nagyobb összeget kíván felajánlani, jelezze ezt a szándékát előre az adomany@nyiregyhaza.hu címen.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés