Hirdetés

Mikepércsen a csapból inni nem tilos, de nem is ajánlott

Cívishír

2017.01.11. 15:23

Mikepércsen a csapból inni nem tilos, de nem is ajánlott
(Fotó: illusztráció)

Megvan a hiba oka, már dolgoznak az elhárításon.

Hirdetés

A mikepércsi viziközmű szolgáltatást végző Debreceni Vízmű Zrt. közleményben tudatja, hogy a településen

a vezetékes vizet közvetlen fogyasztásra, ételkészítésre 10 perces forralást követően javasolja.

A szociális (fürdés, mosdás, mosás, mosogatás) célú vízhasználat továbbra is korlátozás nélkül javasolt. Leszögezik: a vezetékes víz az átlagos mennyiségű vízhasználat mellett egészségkárosodást, fertőzésveszélyt nem jelent, a szükséges korlátozást csak megelőzési, bizalom megtartási célból kellett megtenni. A vízfogyasztással kapcsolatos intézkedésekről Mikepércs teljes lakossága írásban kap tájékoztatást.

A szolgáltató a közleményben kifejti, hogy a település ivóvízellátását biztosító új vízműtelepen 2016. december elején gépészeti átalakítások történtek a vízminőség további javítása érdekében. A részeredmények alapján a beavatkozás sikeresnek bizonyult, azonban az 2017. év elején negatív folyamatok indultak el a vízminőség területén.

Sajnos az elmúlt napokban elvégzett laborvizsgálatok eredményei nem igazolták a beavatkozás sikerességét, sőt a vízminőségben jelentős romlás következett be. A negatív hatásokat kiváltó átalakítások megszüntetésre kerültek, de a vízminőség kifogásolt minősítésének megállítása és megszüntetése hosszabb időt vesz igénybe. A vízminőség romlás biológiai eredetű, és nem bakteriológiai eredetű, azt a felhasználók nem érzékelik, sem szemrevételezéssel, sem ízleléssel

- olvasható a Debreceni Vízmű Zrt. közleményében.

A cég a vízvizsgálati eredmények megismerését követően, a aatóságok tájékoztatásával párhuzamosan azonnal megkezdte a szükséges intézkedéseket. Ennek keretében megszüntették a kiváltó okot, megkezdték a vízműtelepi szűrők mosatását, fertőtlenítését. Biztonsági okokból megemelték a hálózati víz klórtartalmát, ami időlegesen érzékszervi panaszt okozhat. A vízminőség helyreállítása időigényes, így a normál állapotok helyreállásának határidejét jelenleg nem lehet megmondani. A munkálatokról folyamatosan tájékoztatják a felhasználókat.

Mikepércs

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés