Hirdetés

Fidesz-es „matek” az MSZP-nek: nem oszt, egyesít

civishir.hu

2016.10.13. 19:12

Fidesz-es „matek” az MSZP-nek: nem oszt, egyesít
Fotók: Miskolczi János

Madarasi István kérdezett, a debreceni polgármester válaszolt.

Hirdetés

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Madarasi István MSZP-s képviselő csütörtökön sajtótájékoztatóján felrótta a városvezetésnek, hogy megrendült az eddigi korrekt viszony a polgármester és az ellenzék között. Mindezt Papp Lászlónak a kvótareferendum kampányában vállalt szerepére alapozva nyilatkozta. A polgármester közleményben reagált, amiben kitér rá, a kvótareferendum kapcsán találkozott a Fidesz által képviselt álláspont a népszavazáson résztvevők álláspontjával, mivel a résztvevők több mint 98 százaléka támogatta a kötelező betelepítési kvóta elutasítását. Papp közölte:

ebből számomra az következik, hogy az álláspont, amelyet képviseltem, illetve amit a Fidesz-KDNP képviselt a kvótareferendum kapcsán – Madarasi képviselő úr által mondottakkal ellentétben – nem megosztotta, hanem egyesítette a debreceni polgárokat.

A Madarasi által felhozott, Kossuth téri incidens okán a polgármester kontrázott:

A kulturált párbeszédnek vagyok a híve a politikai életben, de a választási kampány alkalmával vannak olyan szituációk, amikor bizonyos határokat átlépnek a politikai szereplők. Magam is megtapasztaltam, hogy a Fidesz egyik politikai rendezvénye alkalmával tüntetők jelentek meg a rendezvényen, becsmérlő kijelentéseket tettek a város politikusaira és a rendezvényen résztvevőkre, mégsem fordultam a baloldali politikai erőkhöz, holott felismerni véltünk a tüntetők között olyanokat, akik aktivistaként részt vesznek baloldali politikai pártok tevékenységében.

Papp László végül – írásban legalábbis – békejobbot nyújtott, mondván, a vitákat félre lehet tenni, és a város fejlődésére, fejlesztésére lehet és kell koncentrálni, és ezt javasolta Madarasinak is, akinek egyúttal megköszönte konstruktív ellenzéki közéleti tevékenységét.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés