Hirdetés

Akár görkorival a Tisza-tó körül? Igen!

civishir.hu

2017.05.02. 09:26

Akár görkorival a Tisza-tó körül? Igen!

Jubilál a sportesemény.

Hirdetés

Idén május 6-án 10. alkalommal rajtol el a tiszafüredi Halas térről az Intersport Tour de Tisza-tó. Magyarország egyik legnépszerűbb sporteseményén idén is országúti kerékpárral, mountainbike-kal, de akár görkorcsolyával is lehet indulni. A jubiláló sportesemény fővédnöke Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere.

A remények szerint május első hétvégéjén a tavalyi létszámot sikerül elérni, vagy akár meghaladni. 2016-ban minden eddiginél népesebb, 1 650 fő indult el Magyarország második legnagyobb tavának megkerülésére.

Távok: 15 km túra, 65 km kerékpározás, 57 km görkorcsolya, 65 km Bringathlon (kerékpár és futás)

A rendezvény különlegessége egy tandem indulása.A látássérült Ocelka Róbert (FTC) hosszas pilótakeresés után megtalálta párját Andristyák Gábor személyében. Első közös nemzetközi versenyükön a C-1 kategóriás parakerékpáros országúti Európa Kupa futamon a bronzérmet szerezték meg.

Évek óta lehetőség van kerékpáros-futó vegyes csapatok indulására is: ez a Tisza-tavi Bringatlon, egy olyan váltóverseny, ahol minden részt vevő csapatnak garantáltan két kerékkel kevesebb van – hiszen a két, három vagy négyfős csapatok egy tagja futva, míg a többiek kerékpárral teljesítik a rájuk eső szakaszt.

További részletek: ITT és ITT

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés