Hirdetés

Debreceni Egyetem: újabb szakokon indul duális képzés

unideb.hu

2018.01.31. 17:42

Debreceni Egyetem: újabb szakokon indul duális képzés
Fotó: unideb.hu

Fontos a gyakorlat, anélkül már nem megy.

Hirdetés

A pályaválasztás előtt álló középiskolásoknak és az alapképzésben végző hallgatóknak tartott Duális Képzési Információs Napot az oktatási forma népszerűsítésére szerdán a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara.

A duális képzés a minőségi mérnökképzés leghatékonyabb módja, mivel a hallgatók gyakorlatorientált formában, valódi vállalati környezetben szerzik meg a gyakorlati tudást, a cégek pedig teljesértékű, a vállalat működését, kultúráját ismerő munkavállalókkal gazdagodnak

– hangsúlyozta a január 31-ei Információs Napon mondott köszöntőjében Kun Ferenc dékán.

A Természettudományi és Technológiai Kar vezetője felidézte, hogy 2016 szeptemberében elsőként a vegyész-, illetve a villamosmérnök szakokon indult be a duális képzés, majd ezt követte 2017 februárjában a biomérnök mesterszak. 

Kun Ferenc bevezetőjében ismertette a TTK képzési és kutatási kínálatát külön kiemelve a kar kiterjedt ipari kapcsolati hálózatát.

A partnervállalatokkal fennálló szoros és hatékony kapcsolatnak köszönhető, hogy a jelentős iparági igényekre reagálva 2018 szeptemberétől két természettudományi szaknál: a hidrobiológus és geográfus mesterszaknál is elérhető ez a képzési forma. Előbbinél 3, utóbbinál 5 cég működik közre a képzésben. 

A TTK duális képzéseiről szólva a kari vezető elmondta, hogy a villamosmérnöki duális képzéshez az intézmény saját modellt hozott létre: a hallgatók hétfőtől szerdáig az egyetemen, csütörtökön és pénteken a vállalatnál vannak, így az elméleti és gyakorlati munka folyamatosan kiegészíti egymást.

A szerdai rendezvényen a diákok első kézből szerezhettek információt a szakfelelősöktől, a partnercégek képviselőitől és a képzésben már résztvevő duális hallgatóktól. A kar 11 partnervállalatának munkatársai rövid előadásokban mutatták be cégük tevékenységét, a jelentkezőkkel szemben támasztott követelményeiket, valamint a náluk folyó gyakorlati képzés előnyeit.

Debreceni Egyetemduális képzés

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés