Hirdetés

A Debreceni Egyetemen már járt a Télapó

unideb.hu

2017.12.05. 13:17

A Debreceni Egyetemen már járt a Télapó
Fotók: unideb.hu

Rengeteg gyereknek okozott örömet.

Hirdetés

Hosszú útja során a Debreceni Egyetemre is ellátogatott a Mikulás: vasárnap csaknem ezer gyermeknek adta át ajándékát a Főépület Aulájában rendezett ünnepségen.

Mivel az egyetemi díszterem befogadóképessége korlátozott, nem is egy, hanem két rendezvényt is tartottak 500-500 résztvevővel a szervezők. A Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központjának (DEMEK) dolgozói csoportja és a Lelkierő Egyesület idén már ötödik alkalommal rendezte meg az egyetemi dolgozók gyermekeinek a Mikulás ünnepséget.

- Először a családbarát intézmény pályázat keretében szerveztük meg a programot, de a kedvező visszajelzések arra buzdítottak minket, hogy – bár más forrásból előteremtve a költségeket – legyen folytatás. Mára az ünnepség már beépült az egyetem programjaiba, a szülők, gyerekek pedig várják, hogy az Aulában találkozhassanak az egyetem Mikulásával – mondta az unideb.hu portálnak Juhász Béla Szilárd, a Lelkierő Egyesület elnöke.

A nagyszakállú és segítői, a krampuszok érkezéséig a Zeneművészeti Kar hallgatói, Varga Júlia és Varga Benceszórakoztatták a közönséget zenés műsorukkal, majd kopogtatott a várva-várt vendég, aki azon túl, hogy ajándékot hozott, még a felnőtteket is énekszóra bírta.

Azoknak a gyermekeknek pedig, akik bár regisztráltak, de nem tudtak eljönni az ünnepségre, a DEMEK és az egyesület munkatársai személyesen juttatják el a mikuláscsomagot.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés