Hirdetés

Már lehet gyúrni a Debreceni Egyetem fitneszközpontjában

Cívishír

2017.09.27. 18:07

Már lehet gyúrni a Debreceni Egyetem fitneszközpontjában
Fotó: civishir.hu

Modern gépek, tudományos háttér a Nagyerdőn.

Hirdetés

Mintegy 200 edzésállomással, 2600 négyzetméteren várja a sportolni vágyókat a Debreceni Egyetem új fitneszközpontja, amelyet szerdán adtak át.

A Nagyerdei Stadion déli oldalán kialakított Stadion Unifit Fittness&Gym Center névre keresztelt létesítmény minden igényt kielégít, a testedzés szinte valamennyi formáját gyakorolhatják az oda betérők.

Az ünnepélyes ceremónia részeként Kósa Lajos országgyűlési képviselő hangsúlyozta: a központ nem csupán egy edzőterem, annál sokkal több, hiszen a szomszédban működő sporttudományi központ hátterével együtt mindent diagnosztikai és rehabilitációs feltételt biztosít a vendégeknek. Emlékeztetett arra, hogy az egyetem és a város vezetőit a fejlesztéseket illetően hosszú idő óta a közös gondolkodás jellemzi, mindkét fél rájött ugyanis, hogy a közös fejlesztésekkel mindkét fél jól jár. Példaként említette az uszodát, amelyet az egyetemi campuson építettek fel, illetve a most átadott fitnesz központot is, amely szintén hasonló konstrukcióban valósult meg, hiszen a városi tulajdonú stadionban egyetemi beruházásként készült el.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár többek között arról beszélt, hogy a központ egyrészt tudományos kutatások helyszíneként is működhet majd, ugyanakkor az egyetemi dolgozók és hallgatók minőségi kiszolgálására is kiválóan alkalmas.

Ezt Széles Diána Debrecen alpolgármestere kiegészítette annyival, hogy nem csupán az egyetem alkalmazottai, diákjai élhetnek a létesítmény nyújtotta lehetőségekkel, hanem a város lakói is igénybe vehetik az ottani szolgáltatásokat. Az alpolgármester hozzátette még, hogy a Nagyerdőn a következő 3 évben 14 milliárd forintnyi fejlesztés valósulhat majd meg, köszönhetően többek között annak, hogy a kormány kiemelt turisztikai régió részévé nyilvánította Debrecent.

Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora hangsúlyozta: a fitnesz központ egyúttal egy egészségügyi intézmény is, hiszen az aktív sportolással számos komoly betegség, például anyagcsere zavarok, a 2-es típusú cukorbetegség, szív- és érrendszeri problémák és mozgásszervi betegségek is megelőzhetők.

Bács Zoltán kancellár elmondta: a belső munkálatokkal nagyon rövid idő alatt, négy hónap alatt készültek el. Hozzátette: 5 év alatt az egyetem mintegy 5 milliárd forintot fordít sportjellegű fejlesztésekre. Példaként említette a már elkészült Dóczy utcai sportközpont felújítását, pályák építését, illetve a Pallagon megvalósuló kézilabdacsarnokot.

A fitnesz központ kialakítása mintegy 600 millió forintba került, a gépek, eszközök vásárlására pedig további 280 millió forintot költöttek

– mondta érdeklődésünkre a kancellár.

Debreceni EgyetemNagyerdei Stadionfitnesz

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés