Hirdetés

Kórházba mentek a Loki játékosai

unideb.hu

2016.12.06. 18:13

Kórházba mentek a Loki játékosai

Édesség, játék, pénz a debreceni focistáktól.

Hirdetés

Az édességek és a játékok mellett félmillió forintot is hoztak a kisvonattal és a DVSC focistáival érkező Télapók kedden a Debreceni Egyetem Klinikai Központjába.

Leonel Pontes, a DVSC vezetőedzője és a csapat legnépszerűbb játékosai lepték meg a Gyermekklinika Hematológiai-Onkológia Osztályát. A Loki Télapója ajándékcsomagokkal szerzett örömet a súlyos beteg gyermekeknek, akik közül többen példaképeikkel találkozhattak az ünnepségen. Volt olyan kislány, aki korábban maga is focizott, így számára hatalmas lelkierőt ad betegsége leküzdéséhez az, hogy a DVSC labdarúgóival beszélgethetett.

- Hiszek benne, hogy ezek a látogatások nagyban hozzájárulnak a gyermekek gyógyulásához. Sokan kezelésük olyan fázisában vannak, hogy az ünnepeket is kénytelenek bent tölteni a klinikán. Számukra minden olyan esemény, amely felpezsdíti az itteni életet, segít, hogy jobb hangulatba kerüljenek. Ezeket az élményeket napokig őrzik, és tényleg segítenek a gyógyulásban – mondta Szegedi István, a Hematológiai-Onkológia Osztály vezetője.

Debrecen focicsapata rendszeresen támogatja a Gyermekklinikát. Idén Mikuláskor a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvánnyal együttműködve félmillió forinttal járultak hozzá a Gyermek Hematológiai-Onkológia Osztály működéséhez. Az adományból olyan műszerek, például vérnyomásmérők, infúziós pumpák beszerzésére nyílik lehetőség, amelyek fogyóeszközök.
adományLokigyermekklinika

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés