Hirdetés

Orvul lőttek ki őzeket Fancsikánál

civishir.hu

2018.02.09. 09:41

Orvul lőttek ki őzeket Fancsikánál
A kép illusztráció

A Debreceni Járásbíróság előtt kell felelniük.

Hirdetés

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint B. L. és B. Á. 2016 elején a debreceni használtcikk piacon egy ismeretlen személytől, közösen vásárolt egy hangtompítóval és távcsővel felszerelt lőfegyvert, valamint 100 darab lőszert.

2016. szeptember 27-én vádlottak a Fancsika 2. számú tó környékére, az Egyetértés Vadásztársaság vadászterületére mentek. Magukkal vitték a fegyvert és legalább 77 töltényt.

A vadászterületen elejtettek egy 22 és egy 24 kilogrammos őzsutát.

Az egyiket elszállították a kilövés helyéről, a másikat a közelben futó út széléhez vitték. Valaki észrevette a két férfit, ezért a vádlottak hátrahagyták a 22 kilogrammos őzet és elhagyták a helyszínt. Nagyjából 2 kilométerrel arrébb a másik őzsutát egy zsákba tették, és a fegyverrel, lőszerekkel együtt elrejtették – írja a vád. B. L. és B. Á. vissza akart menni a hátrahagyott őzért is, de a mezőőrök feltartóztatták őket és értesítették a rendőrséget.

A per február 12-én kezdődik a Debreceni Járásbíróságon.

A vád szerint B. L. és B. Á. soha nem rendelkezett fegyvertartási engedéllyel, és nem volt vadászati jogosultságuk sem.

A vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló FVM rendelet szerint az őzsuta vadászati értéke 100 ezer forint. A vadásztársaság 200 ezer forintos kárából az ügyészség szerint 73 ezer forint térült meg.
orvvadászőzsutaFancsika

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés