Hirdetés

Harmincéves a magyar metálzene gyöngyszeme

2017.09.06. 10:38

Harmincéves a magyar metálzene gyöngyszeme

A dalok nemrég Debrecenben is felcsendültek.

Hirdetés

1987-ben jelent meg a Pokolgép „Pokoli színjáték” albuma, amely után a bandára ragadt a sátánista jelző. A dalok Debrecenben is felcsendültek, a Kalapács zenekar jóvoltából, amely a Campus Fesztiválon adott emlékezetes koncertet.

Kalapács Józsefék zenéi tele vannak alvilági metaforákkal, amiért kikezdték őket.

„Minden koncertet úgy indítottam pedig, hogy nem vagyunk sátánisták. A sátánizmus valójában szektaformában nem is létezett, ám jelen volt a fősodortól eltérően gondolkozó és viselkedő rockerek megbélyegzése. Ráadásul a heavy metal zenekarokhoz tartozó jelképrendszer adta magát, hogy mi csakis sátánisták lehetünk. Simán el tudom képzelni, hogy van valami mindent összekötő, behálózó főjó, amit Istennek is hívhatunk. Ráadásul tetszenek a szép templomok, kegyhelyek, szívesen betérek néha átszellemülni, de nem vagyok klasszikus értelemben keresztény”

– magyarázta az 55 éves zenész, aki az egyik sztárfellépője a Rock Fesztivál Budapest 2017-nek.

Az eseményt a Kincsem Parkban rendezik meg szeptember 8-án és 9-én. A Kalapács zenekar mellett többek közt színpadra lép a Piramis, a Beatrice, a Skorpió, a P. Mobil, a Karthago, a Firkin, Deák Bill Gyula és a Junkies is.

 

 

pokolgép

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés