Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Seattle átgázolt a Denveren

| 2014. 02. 03. | 07:31:49
<p>Hiába a legjobb támadósor, Manningéknek esélyük sem volt.</p>
A Seattle átgázolt a Denveren
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Seattle Seahawks simán, 43-8-ra legyőzte a Denver Broncos együttesét a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) vasárnapi döntőjében, a New York-i MetLife Stadionban rendezett 48. Super Bowlon, ezzel története során először hódította el a bajnoknak járó Vince Lombradi-trófeát. A liga legjobbjának számító seattle-i védelem egyértelműen jobbnak bizonyult az alapszakaszban pontrekordot felállító denveri támadóknál, ami nemcsak a nyolc engedett pontban nyilvánult meg, hanem a négy labdaszerzésben is. A meccs legértékesebb játékosának 11 év után ismét egy védőt, Malcolm Smith-t választották, aki két labdát szerzett.

A Denver vezethette az első támadást, de rögtön a meccs elején megkezdődött a vesszőfutása, ugyanis az első játéknál a center túl korán dobta hátra a tojáslabdát Peyton Manning irányítónak, aki nem számított rá, így a játékszer berepült a Broncos célterületre, ahol ugyan Knowshon Moreno futó vetődött rá, de ott szerelték, így a Seattle máris 2-0-ra vezetett. Ez volt a Super Bowlok történetének leggyorsabb pontszerzése. A Halászsasok ezt követően két mezőnygóllal növelték az előnyüket Steven Hauschka révén (8-0), miközben védelmük rendre megállította a denveri támadókat, sőt, később a minden idők egyik legjobb irányítójának tartott Manning eladta a labdát, ugyanis passzát az ellenfél védője, Kam Chancellor kapta el. A Seattle támadói ezúttal már nem elégedtek meg a három ponttal, és egy hét játékból álló sorozat végén végül Marshawn Lynch futó 1 yardról megszerezte a meccs első touchdownját (15-0), ekkor a Seahawks-nak több pontja volt, mint ahány yardot megtett a Broncos...

A második negyed elején aztán úgy tűnt, hogy magára talál a Denver, szépen haladt előre a csapat, mígnem az egyik seattle-i védőnek sikerült megütnie Manning kezét passzolás közben, így a pontatlan dobás következtében a labdát Malcolm Smith halászta le a levegőből, ráadásul senki nem tudta megállítani, így 69 yardot sprintelve touchdownt szerzett (22-0). A félidő hajrájában egy szép támadássorozatot ugyan felépített a Denver, de aztán közel a célterülethez negyedik kísérletre a biztosnak tűnő mezőnygól helyett - a későbbi touchdown reményében - megpróbálta megtenni a hiányzó két yardot az újabb első kísérlethez, de ez nem sikerült, úgyhogy a szünetig pont nélkül maradtak Manningék.

Az első félidő csalódást keltő játéka után a második kifejezetten sokkolóan indult a denveriek számára, ugyanis a kezdőrúgást követően Percy Harvin 87 yardos touchdownt szerzett (29-0). A Denver a későbbiekben sem tudta összeszedni magát, a Seattle védelme mindig meg tudta állítani riválisa támadássorozatát, sőt Malcolm Smith újabb labdaszerzését követően a mindössze másodéves Russell Wilson vezetett egy nagyszerű támadást, melynek végén Jermaine Kearse-nek passzolt egy 23 yardos touchdownt (36-0), ezzel tulajdonképpen már a harmadik negyedben eldőlt az összecsapás.

A hátralévő időben a harmadik döntőjén szereplő, 2007-ben az Indianapolis Colts színeiben bajnok Manning Demaryius Thomasnak adott 14 yardos passzal szerezte meg becsületpontjait a Denver (36-8). Az utolsó játékrészben aztán Wilson Doug Baldwinnak dobott 10 yardos touchdown-passzal állította be a végeredményt. A Vadlovaknak két apró vigasz jutott a meccsen: Peyton Manning 34 sikeres passzával, míg Demaryius Thomas 13 elkapásával Super Bowl-rekordot állított fel.

NFL, Super Bowl:
Seattle Seahawks-Denver Broncos 43-8 (8-0, 14-0, 14-8, 7-0)

Összefoglaló ITT

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Óvodafelújításra keresnek kivitelezőt Hajdúböszörményben
Óvodafelújításra keresnek kivitelezőt Hajdúböszörményben
A tetőszerkezet rekonstrukcióját tervezik.
Forradalmasítanák a városi közlekedést: Debrecen az egyik teszthelyszín
Forradalmasítanák a városi közlekedést: Debrecen az egyik teszthelyszín
Európában még másik két városban végeznek vizsgálják a rendszer hatékonyságát.
Gazdaság
Debrecen is szóba került a kínai elnök látogatásán
Magyarország ebben az együttműködésben nem veszélyt, hanem lehetőséget lát - mondta az államfő.
Állami támogatást adnak a munkásszállók építéséhez
Vannak fontos kitételek, például a szobák ágyszámára vonatkozóan is.
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Ötven perc alatt lehetne Debrecenből Nagyváradra érni
Lekerülhetett a napirendről a tram-train, másként kötnék össze a két nagyvárost.
Tízmilliós bírságot kapott az UNION
Rendszerszintű hiányosságot állapítottak meg.
Debrecen haszonélvezője a kormány iparosítási politikájának - így a kormánybiztos
Nem véletlen, hogy a Mercedes és a BMW is itt építkezik.
Támogatott tartalom
Madarak és fák hónapja Debrecen város kisvasútjával
Madarak és fák hónapja Debrecen város kisvasútjával
Fészekleső túra, madárgyűrűzés, interaktív foglalkozás és erdei túra is lesz.
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Furka Andrea a Richter Érdemérem különdíját kapta. .
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.