Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nincs mese, a cseheket le kell győzni!

| 2010. 01. 20. | 20:55:00
Debrecen - Vereséggel nyitott a magyar együttes a futsal Eb-n, de a továbbjutás még elérhető, ha csapatunk szombaton legyőzi Csehországot. Ebben bízik Kozma Mihály szövetségi edző is.
Nincs mese, a cseheket le kell győzni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A futsal Eb nyitómérkőzésén válogatottunk 3-1-es vereséget szenvedett Azerbajdzsán ellen. A vendégek már az első percben vezetést szereztek, s bár ezután még sikerült egyenlítenünk, a két újabb, egyaránt az első félidőben esett azeri találatra már nem tudtunk válaszolni. A továbbjutás azonban még elérhető, ha csapatunk szombaton legyőzi Csehországot, bejuthat a negyeddöntőbe. Ebben bízik Kozma Mihály szövetségi edző is, aki kijelentette: van esélyünk a sikerre a velünk nagyjából azonos játékerőt képviselő csehek ellen.

Válogatottunk eddig egyszer szerepelt a kontinenstornán, 2005-ben Csehországban mindhárom, a mieinknél jóval esélyesebb gárdától - Olaszország, Portugália, Spanyolország - kikapott. Tulajdonképpen a keddi mérkőzésen is a papírforma érvényesült, Azerbajdzsán ugyan Eb-újonc, ám honosított brazil játékosai remek futballisták, igazi profik, akik ezt ki is használták ellenünk.

- Meg kellett tapasztalnunk, hogy egy-egy labdaérintéssel, villámgyorsan játszanak, nagyon képzettek és remekül érzik egymást - nyilatkozta az mlsz.hu-nak Kozma Mihály. - Nekünk több passzra volt szükségünk a támadások során, amikor sikerült egyérintős játékot produkálnunk, adódtak is helyzeteink, de egyértelmű volt, hogy ellenfelünk technikai fölényben van. Mi megpróbáltuk ezt lelkesedéssel kompenzálni, de ezúttal sajnos visszafogottak voltunk. Talán a nagy tét, vagy a sok néző hatott kissé bénítóan, mindenesetre most a rutinos játékosok sem tudták azt nyújtani, amit vártunk tőlük. Az első sorunktól többet vártam, viszont a fiatal Dróth Zoltán és Angyalos András kifejezetten jó teljesítményt nyújtott.

Csapatunk második csoportmeccsét szombaton vívja, akkor Csehország lesz az ellenfél. A cseh együttes jelentős nemzetközi rutinnal rendelkezik, hiszen sorozatban az ötödik Európa-bajnokságon vesz részt, s tagja volt az előző két világbajnokság mezőnyének is. Ám az utóbbi időben nem igazán eredményes, s Kozma Mihály abban bízik, hogy ellenünk sem bizonyít majd...

- A csehek nem rendelkeznek olyan technikás játékosokkal, mint az azeriek és lassabban is játszanak, mint ők - folytatta a szövetségi edző. - A rutinjuk ugyan jóval nagyobb, mint a miénk, ám nagyjából azonos súlycsoportban vannak velünk, és második meccsünkön már mi sem lehetünk megilletődöttek. Továbbra is bízom a továbbjutásban, hiszen nincs semmi vesztenivalónk, megyünk majd előre és megpróbáljuk ráerőltetni akaratunkat az ellenfélre. Célunk egyértelműen az, hogy megnyerjük a meccset.

Ebben nagy segítséget nyújthat a közönség. Együttesünket kedden 7000 néző buzdította a Papp László Sportarénában, és szombat este is zsúfolt lelátók előtt lép majd pályára a csapat. Ekkora közönség előtt Magyarországon még nem játszott válogatottunk - s a mieink győzelemmel és továbbjutással szeretnék megköszönni az érdeklődést.

- Felemelő volt látni a telt széksorokat, itthon még sosem volt ennyi néző egy futsalmeccsen - zárta mondandóját Kozma Mihály. - Ennek azért is nagy jelentősége van, mert fontos feladatunk a sportág népszerűsítése, és reméljük, hogy az Eb után sokan kapnak kedvet a játékhoz. A szurkolók remek hangulatot teremtettek, maximálisan támogattak minket, és nagyon remélem, hogy ezt úgy viszonozzuk majd, hogy legyőzzük a cseheket és bejutunk a legjobb nyolc közé.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hortobágyi csikósok csergettek a Tour de Hongrie mezőnyének
Hortobágyi csikósok csergettek a Tour de Hongrie mezőnyének
Hatalmas bukás a hajdúszoboszlói befutón.
Gazdaság
Tízmilliós bírságot kapott az UNION
Rendszerszintű hiányosságot állapítottak meg.
Debrecen haszonélvezője a kormány iparosítási politikájának - így a kormánybiztos
Nem véletlen, hogy a Mercedes és a BMW is itt építkezik.
Új típusú képzés üzletembereknek Debrecenben
A tervek szerint szeptemberben induló képzésre előreláthatólag augusztustól lehet majd jelentkezni.
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Támogatott tartalom
Madarak és fák hónapja Debrecen város kisvasútjával
Madarak és fák hónapja Debrecen város kisvasútjával
Fészekleső túra, madárgyűrűzés, interaktív foglalkozás és erdei túra is lesz.
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Furka Andrea a Richter Érdemérem különdíját kapta. .
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.