Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Köszönjük, Gulácsi!

| 2009. 10. 07. | 10:14:20
A magyar válogatott nem játszott jobban ellenfelénél, de a büntetőpárbajban sziporkázó Gulácsi kapusnak köszönhetően mégis bejutott a legjobb nyolc közé az U20-as vb-n!
Köszönjük, Gulácsi!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Remekül kezdte a találkozót a magyar csapat, a 15. percben Kiss hatalmas bombagólt lőtt 30 méterről a jobb felső sarokba. Ezt követően a csehek fölénk kerekedtek, és a 26. percben egy bal oldali beadás után Vosahlik a bal sarokba bólintott. A cseh gól után a mieink beszorultak saját kapujuk elé, az ellenfél sorra vezette a veszélyes akciókat, és nem szólhattunk volna egy szót sem, ha előnnyel vonult volna szünetre. A lehetőségek azonban kimaradtak, a fordulás után pedig a magyar válogatott egy sebességi fokozattal magasabban kezdett játszani, és Németh, Gosztonyi, valamint Koman összjátékai révén többször is ígéretes helyzetbe került. Gól azonban nem született, és a hajrára ismét a csehek kerültek fölénybe, több nagy lehetőséget is elszalasztva. A rendes játékidő végéig újabb gól már nem esett, jöhetett a ráadás.

A hosszabbítást a csehek kezdték jobban, első támadásukból gólt szereztek, ezúttal Rabusic talált a kapuba közelről. A mieink nem estek össze, a 98. percben Koman tanári módon elvégzett szabadrúgását követően a jobb sarokban kötött ki a labda: 2-2. Bár a 120. perc leteltéig a cseheknek több helyzetük (köztük ziccer is) adódott, nem tudták bevenni Gulácsi Péter kapuját, jöhettek a 11-esek. 

Az idegek harcát a mieink bírták jobban, míg Gulácsi három (a képen) cseh lövést is hárított a hatból, addig tőlünk csak ketten hibáztak (Szabó és Németh Krisztián), így végül óriási izgalmak közepette a mieink jutottak be a negyeddöntőbe, ahol az olaszokkal mérkőznek majd meg.

– Elrontottam a tizenegyest, és pokoli rossz érzés volt, hogy hibáztam. Úgy szoktam rúgni a tizenegyest, hogy megvárom, míg a kapus elmegy az egyik oldalra, én pedig behelyezem a másik sarokba a labdát. De a cseh srác csak állt stabilan, nem ment el egyik irányba sem, és ezzel megzavart, ez pedig teljesen blokkolt a rúgás pillanatában, így nem sikerült betalálnom. De nagyon bíztam Gulában, hiszen ezer éve ismerem, és tudom, hogy egészen kivételes tehetségű kapus. Most sem hagyott cserben – summázott Németh Krisztián.

Az AEK Athénban légióskodó csatár még hozzátette: „az olaszok ellen muszáj lesz mutatnom valamit, nem mehetek haza így ezzel a buta tizenegyessel. Az egész csapatnak köszönhető, hogy lesz lehetőségem javítani pénteken."


U20-as vb, nyolcaddöntő:
Magyarország-Csehország 2-2 - tizenegyesekkel 4-3
Alexandria, 9 ezer néző
Magyarország: Gulácsi - Dudás (Balajti, 96.), Szekeres, Szabó J., Présinger - Gosztonyi, Kiss M., Simon Á. (Zámbó, 60.), Koman - Németh, Futács (Simon A., 60.)
Csehország: Vaclik - Celustka, Hosek, Lecjaks, Mazuch - Fabián (Zeman, 85.), Marecek, Moravek, Vacha (Rezník, 101.) - Chramosta (Rabusic, 67.), Vosahlik
gól: Kiss M. (15.), Koman (99.), illetve Vosahlik (26.), Rabusic (92.)

A büntetőpárbaj:

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Magyar Péter után Bayer Zsolt is utcára hív
Magyar Péter után Bayer Zsolt is utcára hív
Eljött az idő, hogy erőt mutassanak „a normális emberek” – mondta.
Hirdetés
Hirdetés
Emberhátrányban kapott ki a Debrecen Felcsúton
Emberhátrányban kapott ki a Debrecen Felcsúton
A Puskás Akadémia hamar gólt szerzett; a Lokinak a kiállítás után esélye sem volt a győzelemre.
Gazdaság
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Három réteget hozna helyzetbe a Civil Fórum Debrecen
Másként képzelik el a lakásprogramot.
Orbán Viktor Debrecent hozta fel példaként
Amikor pénzről van szó és gazdaságról van szó, akkor a valóság inkább az együttműködés felé mutat - jegyezte meg a kormányfő.
Ki tartja majd rendben a debreceni uszodákat?
Keresik a megfelelő vállalkozót.
Támogatott tartalom
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.
Síncserére készül a DKV
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát