Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csoportgyőztesként negyeddöntős a női válogatott Debrecenben

MTI | 2024. 05. 18. | 22:05:36
A férfiak sajnos nem jutottak tovább.
Csoportgyőztesként negyeddöntős a női válogatott Debrecenben
Szólt a vastaps! (Fotó: Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A magyar női válogatott 19-18-ra kikapott Olaszországtól május 18-án a debreceni 3x3-as kosárlabda olimpiai selejtezőtornán, ennek ellenére csoportgyőztesként bejutott a negyeddöntőbe. A Nagytemplom előtti Kossuth téren felállított, csaknem ezer fős arénában csütörtökön az első hazai érdekeltségű mérkőzésen a női válogatott 21-16-ra verte Izraelt, majd 13-11-gyel bizonyult jobbnak az Európa-bajnok hollandoknál. A nemzeti csapat két sikerrel a D csoport élén állt, a negyeddöntős részvétele azonban még nem volt biztos, mivel az eredmények szerencsétlen alakulása folytán az is elképzelhető volt, hogy végül csak harmadik lesz a kvartettben, ami a kiesést jelentette volna. Annyi ugyanakkor már bizonyos volt, hogy csoportelsőségnél a nyolc között Csehország következik, a második hely esetén pedig a torna favoritjának tartott Kanada lenne az ellenfél.

A női csoportkör folytatására két napot kellett várni, és szombaton sem lehetett panasz a hangulatra, Földi Attila szövetségi kapitány együttese minden eddiginél hangosabb ünneplés közepette vonult be a pályára.

A nézőtér zsúfolásig megtelt, és még a lépcsőkön sem akadt már szabad hely. Az utolsó ellenfél a D jelű négyesben az ötvenszázalékos mérleggel álló Olaszország volt, amely szinte végig vezetett a magyarok ellen, a Böröndy Vivien, Kiss Virág, Papp Klaudia, Szabó Fanni összetételű gárda 4-3 után már nem tudott előnybe kerülni. A hazaiak legjobbja a szélvészgyors Papp lett 7 ponttal. A magyarok ennek ellenére megnyerték a D jelű négyest, mivel az olaszok csak akkor kelülhettek volna eléjük, ha több mint négy ponttal nyernek. A Magyarország-Csehország negyeddöntő vasárnap 15.50 órakor kezdődik.

Földi Attila szakvezető azzal kezdte nyilatkozatát az MTI-nek, hogy nyerni szerettek volna, de végeredményben nem lehetnek elégedetlenek a helyzetükkel. "Kicsit az elején rezgett a léc, és kicsit elegem van az olaszokból, mert minden bejött nekik ma. Ezzel együtt ha valaki előtte azt mondja, hogy csoportelsők leszünk, biztosan aláírom. Elkerültük Kanadát, de mostantól már nem lesznek könnyű meccseink" – jelentette ki a kapitány.    

"Tisztában voltunk a számokkal, hogy mennyivel nem szabad kikapni, de ez nem volt teher" – jelentette ki Papp Klaudia. "Kikaptunk, de megmutattuk, hogy milyen a magyar virtus, és a lényeg, hogy ott vagyunk a negyeddöntőben, illetve hogy elkerültük Kanadát" – tette hozzá a Sopron Basket irányítója.

Eredmény, nők, D csoport, 3. forduló:
Olaszország-Magyarország 19-18
A magyar pontszerzők: Papp 7, Kiss 5, Szabó 5, Böröndy 1 
korábban:
Hollandia-Izrael 21-18
A végeredmény: 1. (és negyeddöntős) MAGYARORSZÁG 2 győzelem/3 mérkőzés (52 dobott pont), 2. (és negyeddöntős) Olaszország 2/3 (49), Hollandia 2/3 (45), 4. Izrael 0/3

Búcsúztak a férfiak

Csirke Ferenc szövetségi kapitány együttese a pénteken 21-14-re kikapott Izraeltől, majd bravúrral 21-19-re verte az előzőleg esélyesebbnek tartott Puerto Ricót. Így az Ivosev Tamás, Demeter Attila, Komma László, Rosics Uros összetételű gárda annak a tudatában lépett pályára szombat este a Nagytemplom előtt az osztrákok ellen, hogy győzelemmel negyeddöntőbe jut, vereség esetén viszont befejezi szereplését a kvalifikációs tornán. A házigazdák csak 1-0-ig vezettek, utána hamarosan "kinyílt az olló", és az ellenfél 4-1-re fordított. Innentől a magyarok csak futottak az eredmény után, és a torna egyik leggyorsabb mérkőzésén végül 4:35 perccel a rendes játékidő vége előtt kialakult a végeredmény. A nemzeti csapat legjobbja Demeter lett hét ponttal.

Csirke Ferenc azzal kezdte nyilatkozatát az MTI-nek, hogy az osztrákok megmutatták, hogy kell játszani a 3x3-as kosárlabdát. "Ők öt éve együtt vannak, folyamatosan játékban vannak, mi évente két hetet találkozunk. Az első lépés felfelé az lenne, hogy csinálni kell egy csapatot, egy állandó 3x3-as keretet. Ki kell mondani, hogy amíg profik ellen állunk ki 5x5-ös játékosokkal, addig nincs sok esélyünk" – jelentette ki a kapitány.

Mindkét nemnél csoportonként az első két csapat került a vasárnapi negyeddöntőbe, s a zárónapon rendezik az elődöntőt, a bronzmérkőzést és a finálét is. A hajdúsági viadalról az első három-három együttes mehet majd az olimpiára.

Eredmény, férfiak, B csoport, 3. forduló:
Ausztria-Magyarország 21-14
A magyar pontszerzők: Demeter 7, Komma 3, Ivosev 3, Rosics 1  
korábban:
Izrael-Puerto Rico 18-13
A végeredmény: 1. Ausztria 2 győzelem, 2. Izrael 2, 3. MAGYARORSZÁG 1, 4. Puerto Rico 1
Két csapat azonos pontszámánál az egymás elleni eredmény rangsorol.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Orbán: minden, a Fidesz-KDNP-re leadott szavazat kettőt ér
Orbán: minden, a Fidesz-KDNP-re leadott szavazat kettőt ér
A miniszterelnök beszédet mondott a Békemeneten.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Nemzetgazdasági Minisztérium: 2024-ben 5-6 százalékkal nőhet a reálbér
Tavaly a béremelkedés inkluzív módon valósult meg, hiszen az alacsonyabb keresetűek bére nagyobb ütemben növekedett.
Végre! Elkezdenék a Margit téri uszoda felújítását
Sok a munka. Kiírták a pályázatot.
Földutak kaphatnak aszfaltot Vámospércsen
Várják a kivitelezők jelentkezését.
Munkagépek a Tócóskertben; valamit muszáj lesz kezdeni a leromlott parkolóházzal
Június végére elkészül a szervizút részbeni megújítása.
Egyre több a külföldi vendég Debrecenben
Kijöttek az április adatok.
Támogatott tartalom
Frissíteni kell a városvezetést – Hajrá, Hajdúszoboszló!
Frissíteni kell a városvezetést – Hajrá, Hajdúszoboszló!
FIZETETT POLITIKAI TARTALOM. Kanizsay György Béla, az egyesület polgármesterjelöltje alapjaiban változtatná meg a fürdőváros működését.
Különleges bokrétaavató a debreceni Sensirionnál
Különleges bokrétaavató a debreceni Sensirionnál
A dolgozói létszám megduplázódik a bővítéssel.
Felújítást kell végezni a vízműtelepen
Felújítást kell végezni a vízműtelepen
A födém belső vízszigetelése tönkrement.