Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kósa vs. Orbán: erős emberek csatája a focipályán

| 2010. 02. 22. | 17:15:16
Debrecen – Nincs más hátra, mint előre, pénteken Debrecenben megkezdődik a labdarúgó NB I. tavaszi idénye. A DVSC versenyben lesz a bajnoki címért, az biztos. Meg a Videoton is...
Kósa vs. Orbán: erős emberek csatája a focipályán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pénteken 19 órakor a megújult és megerősödött Diósgyőr Oláh Gábor utcai vendégjátékával rajtol a magyar focibajnokság második felvonása. Az első helyért – és Bajnokok Ligája selejtező jogáért - a Debrecen, a Videoton, talán az Újpest és esetleg a Győr fut majd versenyt, izgalmak mindenképpen várhatók.

A téli szünetben a Videoton a sajtókommentárok szerint bombasztikusan erősített – azért az újpesti Sándor, az MTK-s Lencse és a kaposvári Nikolic megszerzésétől nem kell hátast dobni -, az erős kezdőcsapattal rendelkező Újpest nem gyengült (a Megyeri úton pénz híján ennek is örülnek), a győri zsoldoshadsereg pedig elég jól felszereltnek tűnik. A téli felkészülést (népszerű nevén: alapozást) minden esélyes letudta, a nyilatkozatháborúban ritkán, de rendszeresen lőnek (mesterlövészek: Kabát, Farkas Balázs, Czvitkovics), a pályákon már nincs hó, csak sár, így aztán minden készen áll a folytatáshoz.

Ahhoz a folytatáshoz, amely a választási esztendőben kvázi „Fidesz-belharcot” hozhat: a listavezető Videoton köztudottan közel áll a felcsúti „ikonhoz”, Orbán Viktorhoz (aki nem mellesleg ugyebár vélhetően idén ismét miniszterelnök lesz), a Loki pedig értelemszerűen az ősdebreceni Kósa Lajos polgármester kedvenc csapata. A két politikus futballimádata hasonlóságot mutat, ám érdeke aligha: miután két gárda nem lehet bajnok, csak egy, az egyik „Fidesz-közeli” együttesnek buknia kell.

A Cívishír természetesen inkább a DVSC ismételt megkoronázására voksol, annál is inkább, mert politikai ide, politika oda, van rá sansz. A Nyíregyháza elleni Ligakupa-meccsen (5-1) szigorúan szurkolói szemmel elemeztük a debreceni aranylábúak játékát, és azt kell mondjuk, jó lesz ez a Loki. Az támadójátékban nagyjából rendben van a csapat (Rudolf minden bűne ellenére nagyon jó, és kell a pályára, az új szerzemény Yannick és Coulibaly meg úgy érzi egymást, mint mustár a virslit és fordítva), a középpályán Czvitkovics ügyes, Varga Józsi és Ramos meg bont, rombol, robbant, ahogy egy focigerillának kell, ha győzni akar. A védőnégyes a Szpari ellen nem remekelt, de a Bodnár, Mijadinoszki, Mészáros, Laczkó kvartettnek elvileg meg kell tudni felelni a magyar pontvadászat kihívásainak.

Összességében azt mondhatjuk, hogy a DVSC az igazi esélyes, a Videoton pedig azért legyen bajnok, mert valóban a legjobb, ne azért, mert eddig még nem volt. Miután a futballpályáján elvileg nem a politikusok döntenek (legyünk már jóhiszeműek, polgártársak!), Orbán Viktor és Kósa Lajos velünk együtt nézőként, drukkerként fogja végignézni, hogy alakul a futballtavasz. A vége pedig vagy Kósa-Orbán 1-0, vagy Kósa-Orbán 0-1 lesz – a focipályán. A döntetlen kizárt, hosszabbítás lehetséges.
T. Cs .Zs.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Nádas Péter azért nem kapott díjat, mert fehér férfi
Nádas Péter azért nem kapott díjat, mert fehér férfi
Noha a regényét a zsűri korábban mesterműnek minősítette.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Három réteget hozna helyzetbe a Civil Fórum Debrecen
Másként képzelik el a lakásprogramot.
Orbán Viktor Debrecent hozta fel példaként
Amikor pénzről van szó és gazdaságról van szó, akkor a valóság inkább az együttműködés felé mutat - jegyezte meg a kormányfő.
Ki tartja majd rendben a debreceni uszodákat?
Keresik a megfelelő vállalkozót.
Támogatott tartalom
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.
Síncserére készül a DKV
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát