Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Dombi és Bernáth maradnak, ez a lényeg

| 2013. 12. 09. | 21:08:29
Nagy név igazolására nem számíthatnak a debreceni drukkerek a télen.
Dombi és Bernáth maradnak, ez a lényeg
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mintegy 100-150 érdeklődő részvételével szurkolói ankétot tartott a DVSC a Debrecen Plazában. A klub részéről Szima Gábor elnök, Szilágyi Sándor ügyvezető, Kondás Elemér vezetőedző, Sándor Tamás másodedző, Nagy Zoltán és Ludánszki Bence játékosok vettek részt a fórumon. A köszöntőt követően a felek a legkülönbözőbb témákban – a klub anyagi helyzetétől kezdve, az új stadion megtöltésén keresztül a csapat játékig – kapták a kérdéseket a szurkolóktól és arra becsülettel válaszoltak is, nem kibújva a kényes témák alól sem.

Legfeljebb nyolc

Szilágyi Sándor elmondta, hogy a bérlettel rendelkezők és bérletet a tavaszi szezonra vásárló szurkolók az új stadionba is jogosultak lesznek a belépésre, sőt a későbbikben elővásárlási jogaik is lesznek. Szima Gábor többek között arról is szólt, hogy a klub gazdasági háttere, bár nincs olyan stabil, mint a korábbi években volt, a működés stabil, a DVSC-nek nincsenek tartozásai. Az elnök ugyanakkor bízik benne, hogy a közeljövőben a TEVA mellett újabb támogatók is a klub mellé állnak.

A téli igazolásokra vonatkozóan sok jóval nem kecsegtetett Szima Gábor: szerinte arra semmiképp nem lesz pénzügyi keret, hogy nagy neveket igazoljon a Loki.  A klub játékosvásárlási stratégiájával kapcsolatban elmondta, hogy a DVSC a jövőben maximum nyolc külföldi játékost fog foglalkoztatni, sőt törekednek arra, hogy később ez a szám ettől is kevesebb legyen. Ehhez természetesen kellenek a saját nevelésű játékosok is, mondta az elnök.

Lassan a testtel!

A csapat játékosainak kritizálását Kondás Elemér határozottan visszautasította, szerinte elfogadhatatlan, hogy egy DVSC-szurkoló a klub játékosát bántsa. A korábban igazolt – Alisics, Zahoveiko – játékosokkal kapcsolatban a mester elmondta, hogy nem tudták teljesíteni a szakmai stáb elvárásait, azért játszottak kevesebbet, majd távoztak is a Lokitól. Ezt megerősítette Szima Gábor is, aki szerint előfordul, hogy néhányszor mellényúlnak az igazolásokkal, de ilyen a Real Madriddal is előfordul.  Összességében úgy látja Szima, hogy az igazolásaik többsége bevált.

Kondás a csapat támadószellemét kritizáló szurkolói felvetésre elmondta, hogy azt nem csak a csatárok száma határozza meg. Minden játékosnak vannak támadó feladatai, az pedig nem szorul magyarázatra, hogy a DVSC például idén is messze a legtöbb gólt rúgta.

Regisztráció, MTK, Coulibaly

A B-közép részéről Pethe Tamás – a korábbi szurkolói fórumon elhangzottakat felidézve – a klub közbenjárását kérte a szurkolói regisztráció eltörlése érdekében. Pethe Szimát egy állítólagos – az MLSZ és a klubok, illetve a szurkolók közötti – egyeztetésről is kérdezte. Az elnök ilyen egyeztetésről nem tudott. Szima Gábor arra vonatkozóan ígéretet tett, hogy a klub közbenjár a szurkolók érdekében; szerinte erre a bajnoki szünetben kerülhet sor. Most is elmondta: a regisztrációt az MLSZ írta elő, mint ahogy arról is az MLSZ dönt, hogy melyek a kiemelt mérkőzések. A televíziós jogdíjak elosztása kapcsán elhangzott: büszkeségre adhat okot a DVSC népszerűsége: a Fradi után a Loki meccseit nézik a legtöbben az országban.  Bár külön dotálják a legtöbb fiatallal játszó klubokat, az MTK példája mutatja, hogy hiába játszatja a legtöbb fiatal játékost, a kiesésért küzd, miközben a Loki az élen van. Coulibaly távozását a francia magas fizetési igényével magarázták, amit a DVSC nem tudott teljesíteni. A játékos amúgy is évek óta vágyott vissza Franciaországba.

Plusz 20

Kérdésre Szima Gábor elmondta, hogy az új stadion megtöltése szerinte sem lesz egyszerű feladat, de a klub bízik benne, hogy átlagosan 10-12 ezer ember követi majd a Loki szereplését. – Nyugati példák mutatják, hogy csak egy új stadion önmagában képes megduplázni a nézőszámot – érvelt Szima. Kiderült, 20 százalékos jegyáremelésre számíthatnak a szurkolók, de ennél messze nagyobb komfortot ad majd az új stadion.

Sándor Tamás elmondása szerint Igor Morozov már januártól a csapat rendelkezésére áll, Damahou játékára viszont továbbra sem számíthat a klubvezetés. A Loki ikonja kifejtette, a pallagi akadémia új távlatokat nyithat a játékosképzésben. A Diósgyőrből érkező Seydi kapcsán Kondás Elemér közölte, hogy a játékos derékproblémákkal küzd, éppen hétfőtől kezelik Budapesten. Mészáros felépülésére van esély, számolnak vele a téli felkészüléskor. Decemberben két nagyon fontos játékos szerződése jár le, a klub a napokban ül le velük a hosszabbításról tárgyalni: Szima bízik benne, hogy Dombi Tiborral és Bernáth Csabával nem kell sokáig egyezkedni a maradásukról.

Újult erővel

Szima úgy véli, várhatóan a május 10-i Újpest elleni bajnokival avathatja a Loki az új stadion, bár külön kérte a résztvevőket és a sajtót, hogy ezt ne vegyék készpénznek. Jogosnak ítélte azt a szurkolói kritikát, hogy a csapat nagyobb intenzitással és akarattal álljon a feladathoz, reméli, hogy a rendeződött körülmények újabb impulzust adnak a klubnak, játékosoknak, szurkolóknak egyaránt. A DVSC nemcsak sportszakmai, gazdasági szempontból is az elmúlt tíz év legsikeresebb klubja.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Klasszikus rangadót vív a DVSC: jön az Újpest Debrecenbe!
Klasszikus rangadót vív a DVSC: jön az Újpest Debrecenbe!
A Lokinak már nem szabad pontokat hullajtania.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Több fejlesztést is átadtak Magyarhomorogon
A település mintegy 53 millió forintot nyert.
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
A munkakeresés átlagos időtartama 8,9 hónap volt.
Állásbörze és felnőttképzési expó: több száz munkahelyet kínálnak
Április 26-án zárásig mintegy 30 cég és képzőhely várja a Fórum –1. szintjén az érdeklődőket.
Környezeti szennyezés miatt javasolt óvintézkedést a hajdúnánási polgármester
Aggodalomra okot adó minták a városhoz tartozó Tedejen.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.