Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy álommal szegényebbek maradunk

| 2010. 01. 08. | 09:45:58
Minden idők legnagyobb pénzdíjú profiboksz-meccsét március 13-ra tűzték ki, a felek azonban összevesztek. Azt hittük, az egész csupán reklámfogás, hogy még feljebb korbácsolják a meccs iránti érdeklődést, de tévedtünk.
Egy álommal szegényebbek maradunk
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egyelőre biztosan nem rendezik meg a súlycsoportoktól függetlenül a világ legjobbjának tartott Manny Pacquiao és a korábbi egyeduralkodó, Floyd Mayweather bokszmérkőzését. A minden idők legnagyobb pénzdíjú profiboksz-meccsét március 13-ra tűzték ki, a felek azonban összevesztek azon, hogy Pacquiao nem volt hajlandó alávetni magát az úgynevezett olimpiai rendszerű, három vérvételt magába foglaló doppingvizsgálatnak. Ezt, a profi bokszra nem jellemző szigorú ellenőrzést Mayweatherék stábja kezdte szorgalmazni, nem hallgatva el azt a gyanúját, hogy Pacquiao nem tiszta módszerekkel érte el eddigi kiváló eredményeit.

A fülöp-szigeteki bokszoló ezen nem csak megsértődött, de rágalmazásért be is perelte Mayweathert, és megszakította az összecsapásról folytatott egyeztetéseket. A mérkőzés szervezői ezek után Daniel Weinstein visszavonult szövetségi bíró személyében profi közvetítőt szerződtettek annak érdekében, hogy mégse essen kútba a meccs, a két napig tartó tárgyalás azonban nem hozott megoldást.

Welstein képtelen volt meggyőzni Mayweatheréket, hogy fogadják el a Pacquiao-csapat kompromisszumos ajánlatát, ami arról szólt, hogy – az eddigi harminchoz képest – huszonnégy nappal a mérkőzés előttig lehessen elvégezni a véletlenszerű vérvizsgálatokat.

Úgy tűnik tehát, hogy az összecsapás egyelőre valóban meghiúsul, noha korábban több szaktekintély – például HBO kommentátora, Larry Merchant, vagy a magyar bokszszövetséget irányító Csötönyi Sándor – is biztosra vette, az egész doppingsztori csupán reklámfogás, hogy még feljebb korbácsolják a meccs iránti érdeklődést. Ezt a verziót gyengíti azonban, hogy már be is jelentették: Pacquiao március 20-án Yuri Foremannal, WBA nagyváltósúlyú világbajnokával bokszol, hogy egy újabb - immár a nyolcadik – kategóriában is felérjen a csúcsra.

„Nagyon csalódott vagyok, hogy nem tudtuk összehozni a rajongóknak ezt az összecsapást” – kommentálta a történteket honlapján Pacquiao.

„Tudtam, hogy ez lesz a vége, hogy Mayweather meg fogja hiúsítani. Nem miattunk alakult így, nem is az ő menedzsmentje miatt, hanem kizárólag miatta, mert nem akar veszíteni” – nyilatkozta Bob Arum, Pacquiao promótere.

A profik között eddig veretlen Mayweatherék részéről egyelőre senki nem nyilatkozott.

www. origo.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Szúnyogirtásra keres vállalkozót Debrecen
Szúnyogirtásra keres vállalkozót Debrecen
Legfeljebb 41,6 milliót szánnak a munkára.
Gazdaság
Nagy Márton: szükség van a kínai kapcsolatokra
Azt mondta, erősíteni kell a két ország közötti együttműködést.
Tervezhetik a debreceni óriás kamionparkolót
Az egyik cég négyszer annyit kért volna a munkáért, mint a nyertes.
A kormány is örül az üzemanyagár-csökkenésnek
Újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.
Támogatott tartalom
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.