Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A névnapos mester elmondta a titkot

| 2010. 04. 06. | 17:22:08
Debrecen – Milyen recept szerint lehet legyőzni idegenben az alapszakaszban egy ponttal előrébb végzett Vác együttesét? – tette fel a kérdést a Cívishír Köstner Vilmosnak.
A névnapos mester elmondta a titkot
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A női kézilabda NB I. rájátszásában a nőknél új lebonyolítás debütál. A férfiaktól kölcsönzött egyenes kiesés rendszer annak a csapatnak kedvez, mely előrébb végzett az alapszakaszban. A DVSC esetében a Vác a kedvezményezett az elődöntőben, azaz a két nyert mérkőzésig tartó párharc Duna-parti kisvárosban kezdődik, és ott is fejeződik be, amennyiben szükség lesz harmadik ütközetre. A Lokinak mindenképpen idegenbeli sikerre van szüksége a bajnoki döntőhöz.

Az első meccset április 11-én, vasárnap délután játsszák. Mi a siker receptje? – tette fel a kérdést a Cívishír a névnapos Köstner Vilmosnak.

– A kézilabda sajnos nem egy receptre felírható játék, ha nem annál sokkal bonyolultabb. Aktív individuális és kollektív szellemiséget egyszerre igénylő sport. A recept akkor legyen az, hogy a játékosok kiváló egyéni teljesítménye a csapatérdek szempontjából valósul meg. Ez lesz a mi törekvésünk Vácon – mondta a névnapos Köstner Vilmos.



Bogdanovics Anna és Tóth Tímeáék harca a Hódosban, ahol gond nélkül nyert a Loki

Arra a kérdésre, hogy miként lehet negyven alatt tartani a mezőny legtermékenyebb csapatát, a Loki mestere is „szakmázott”.
– Az előző gondolatot folytatva: jó egyéni védekezés szükséges, de egymást kisegítve. Ez nem egy-egy elleni játék, itt a közös védekezésen van a hangsúly, illetve a megfelelő visszarendeződésen, mert azzal tudjuk elkerülni, hogy annyi indításos gólt kapjunk mint legutóbb, amikor a Vác vendégei voltunk – fejtette ki Köstner Vilmos, aki a jó kapusteljesítményt is megemlítette mint az utolsó szalmaszál, amibe még kapaszkodni lehet.

A Loki legutóbb mához egy hónapja tette tiszteletét Vácon, és 37–30-ra kikapott. Az a meccs támpontot jelent a debreceniek számára.
– Azon a mérkőzésen egyszerre tapasztaltam jót és rosszat, a lényeg, hogy a hibáinkból tanulni kell. Sok jó előkészítés után a befejezéssel adódtak gondjaink, Herr Orsolyával szemben sok-sok ziccert hibáztunk. Jobb technika, jobb helyzetfelismerés és nagyobb koncentráció szükséges. Bár az utóbbi időben szerintem fejlődött a csapatjátékunk, a váciak még mindig előrébb tartanak. Most azért készülünk, hogy vasárnapra felnőjünk hozzájuk, s ha a kiugró egyéni teljesítményeket fegyelmezett védekezéssel tudjuk támogatni, akkor meglehet a bravúr – szólt a remény hangján Köstner Vilmos.

A DVSC váci vendégjátékát április 11-én, vasárnap 15 órától a SportKlub élőben közvetíti. A két nyert mérkőzésig tartó párharc debreceni összecsapását április 18-án rendezik a Hódosban. Amennyiben harmadik meccsre lesz szükség, úgy annak Vác ad otthont április 25-én.

BeA

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Továbbra is kritikus állapotban van a szlovák kormányfő
Továbbra is kritikus állapotban van a szlovák kormányfő
Továbbra is kritikus állapotban van a besztercebányai kórházban Robert Fico szlovák miniszterelnök, aki ellen merényletet követtek el Nyitrabányán (Handlova) - jelentette be a besztercebányai Roosevelt kórházban tartott sajtótájékoztatóján Robert Kalinák szlovák védelmi miniszter és miniszterelnök-helyettes szerdán este.
Ötödikként ért célba a debreceni sprinter
Ötödikként ért célba a debreceni sprinter
Kozák Luca Olaszországban versenyzett.
Gazdaság
Pünkösd: két napig minden nagy élelmiszerbolt zárva tart
Addig várhatóan megrohamozzák az üzleteket az emberek.
A nőgyógyászati és a biotechnológiai üzletág bevételei ugrottak meg
A Richter árbevétele csökkent, nyeresége nőtt.
Rangos díjat vehetett át Debrecen polgármestere
Papp László közös sikernek tartja az elismerést.
Támogatott tartalom
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
6 millió mozgással töltött perc. Díjat kapott a Debreceni Egyetem Klinikai Központ is.
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
Építési vállalkozót keres az Aquaticum Debrecen Kft.
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.