Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szenzációs magyarok

| 2009. 12. 16. | 22:41:49
Debrecen – Az esélyesek sikerét hozták a debreceni jégkorong-világbajnokság harmadik, szerdai játéknapjának mérkőzései.
Szenzációs magyarok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nap első találkozóján két addig nyeretlen gárda, Kína és Mexikó csapott össze, s a két válogatott jó és izgalmas derbit produkált a Főnix csarnokban. A kínaiak 3-0-s előnyt szereztek, de a mexikóiak nem adták fel, két gyors gólt is ütöttek, a meccs utolsó szakasza végül 4-2-es kínai vezetésnél kezdődött. A vége 6-3 lett, a fölényben játszó Kína megérdemelten nyert és szerezte meg a pontokat. Xiaobo Guan, a kínai tréner így értékelt: - A csapat nem nyújtott 100 százalékos teljesítményt, nem vagyok teljesen elégedett. A két gárda között sokkal nagyobb a különbség, mint azt az eredmény mutatja. A magyarok elleni meccs viszont nagyon nehéz lesz pénteken – nyilatkozta az ázsiai edző.

A hazaiak legnagyobb riválisai, a britek szerdán a spanyolokkal csatáztak, és drámai körülmények között, hosszabbításos győzelemmel folytatták szereplésüket. Már az első harmad kitűnő játékot hozott: Nagy-Britannia Lee a kék vonalról eleresztett bombájával szerzett vezetést, amit Mathew Davies meg is duplázott, ám a hispán együttes nem hagyta magát, és emberelőnyös helyzetekből Vasquez és Munoz révén egyenlített. A második játékrész tehát 2-2-es döntetlenről indult, aztán folytatódott a kiélezett küzdelem, sőt, a spanyolok fordítani tudtak, Duggan góljára az első harmadhoz hasonlóan Munoz és Vasquez válaszolt.

A britek tehát 3-4-ről mentek neki az utolsó harmadnak, és hiába lőtt Bowie és Norton is, Munoz harmadik találata miatt hosszabbításra kényszerültek. A hirtelen halál a ráadás 3. percének elején következett be, amikor hőssé váló Duggan lőtt a kapuba. 6-5-re győzött tehát Nagy-Britannia a vb eddigi legjobb mérkőzésén, de minden dicséretet megérdemel Spanyolország válogatottja is. Peter Russell, a britek edzője a meccs után megkönnyebbülten nyilatkozott: - Az egész találkozón dekoncentráltan játszottunk, de lehet, hogy a spanyolok voltak túl jók, ezt nem tudom. Olyan dolgok történtek, amelyekre nem tudok magyarázatot adni, de a hosszabbításban mellénk állt a szerencse. A szerencsére a magyarok ellen is szükségünk lesz… - mondta a szakember.

És ebben igaza is van: a hazaiak az esti meccsen szenzációsak voltak Dél Korea ellen, a remek iram közepette már az első percen megszerezték a vezetést Somogyi révén, majd a mintegy ezer, kiváló atmoszférát teremtő szurkoló örömére Kiss kiállítása után - az ötperces emberhátránynak fittyet hányva - további két gólt ütöttek (gólszerzők: Nemes, Pavuk). 3-0-ról indult a második harmad, amelyben – hiába a koreaiak lelkesedése – továbbra is a magyarok domináltak, és Popovics, valamint Bartalis révén öt gólra növelték előnyüket. A záró etapban már nem volt vita, a hazaiak gyorsan újabb találatot értek el (Somogyi révén), és végül 6-0-ra győztek.

Csütörtökön szünnap következik a vb-n, pénteken viszont jön a folytatás: Spanyolország Dél-Koreával (13 óra), Nagy-Britannia Mexikóval (16.30), Magyarország pedig Kínával (20 óra) csap össze a Főnixben.
A belépés továbbra is ingyenes!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Magyar Péter után Bayer Zsolt is utcára hív
Magyar Péter után Bayer Zsolt is utcára hív
Eljött az idő, hogy erőt mutassanak „a normális emberek” – mondta.
Hirdetés
Hirdetés
Emberhátrányban kapott ki a Debrecen Felcsúton
Emberhátrányban kapott ki a Debrecen Felcsúton
A Puskás Akadémia hamar gólt szerzett; a Lokinak a kiállítás után esélye sem volt a győzelemre.
Gazdaság
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Három réteget hozna helyzetbe a Civil Fórum Debrecen
Másként képzelik el a lakásprogramot.
Orbán Viktor Debrecent hozta fel példaként
Amikor pénzről van szó és gazdaságról van szó, akkor a valóság inkább az együttműködés felé mutat - jegyezte meg a kormányfő.
Ki tartja majd rendben a debreceni uszodákat?
Keresik a megfelelő vállalkozót.
Támogatott tartalom
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.
Síncserére készül a DKV
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát