Hirdetés

Szép summa vándorolt a debreceni hokiba

mfor.hu

2017.07.17. 15:41

Szép summa vándorolt a debreceni hokiba
Ha már a felnőttek elszálltak, legalább az utánpótlás maradjon meg

Mi lett volna, ha nincs ez a pénz?

Hirdetés

Több mint 800 millió forint TAO-támogatást kapott az elmúlt években a Debreceni Hoki Klub (DHK) – derül ki az mfor.hu összeállításából.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az egyesület felnőtt csapata nagy meglepetésre pénzügyi okokra hivatkozva lemondta a következő évi MOL-ligás szereplését, igaz, az utánpótlás nevelése és versenyeztetése tovább folytatódik a klubnál.

A portál a TAO-rendszer hat évének adatait összegezte, és ez alapján megállapította:

a DHK 845 millió forintnyi összeghez jutott.

A cikk szerzője szerint a jégkorong az a sportág, ahova a legkevesebb TAO-pénz áramlik. Mindezt jól mutatja, hogy 6 év alatt a legtöbb támogatásban részesülő 5 egyesület mindössze 5,1 milliárd forintot tehetett zsebre.

A legtöbb pénzt a MAC Budapest Jégkorong Akadémia használhatta fel, 1,28 milliárd forintot, ám ez szinte teljes egészében az utánpótlás-nevelésre ment el. Mögötte nem sokkal lemaradva szerepel Fehérvár 19 Jégkorong Akadémia 1,24 milliárddal, mely elsősorban az utánpótlás-nevelést szolgálta. A dobogó harmadik fokán az Újpesti Torna Egylet van 985 millió forinttal, majd a Debreceni Hoki Klub (845 millió) és a Kanadai Magyar Hoki Klub 786 millió forinttal.

Közös bennük, hogy ingatlanfelújításra nem utalnak az adatok, így a működésre és az utánpótlás-nevelésre mentek a TAO-pénzek – írják.

A TAO-rendszer 2011-es indulása óta összesen 450 milliárd forintot csatornáztak a magyar sportba - nyilatkozta a közelmúltban Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

Az mfor.hu összegzéséből kiderül: a legtöbb pénzt magasan a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány kapta. A kimutatás szerint 13 milliárd 929 millió forint vándorolt így a felcsúti labdarúgó akadémiához.  

DHKTAO-támogatás

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés