Hirdetés

Remek fesztivál kezdődik a közelben

civishir.hu

2017.06.15. 10:10

Remek fesztivál kezdődik a közelben

Kedvezményes buszjáratok indulnak Miskolcról, Nyíregyházáról és Debrecenből.

Hirdetés

Színházi előadásokkal, könnyű- és komolyzenei programokkal, borpiknikkel és kreatív gyerekprogramokkal indul június 16-án a Kerekdomb Fesztivál Tállyán, a tokaji borvidék festői településén. A szervezők dűlők közti félmaratonra és dűlőbringa futamra várják a sportos fesztiválozókat, az Y-generációs borászok pedig a vidék borait bemutató borvacsorát szerveznek.

A Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával idén második alkalommal megvalósuló Kerekdomb Fesztivál június 16-18. között 6 helyszínen várja a látogatókat Tállyán. A Vincellér Ház Nagyszínpadán könnyűzenei koncertek és színházi előadások, a Maillot-kastélyban gyerekprogramok és mozi, a Római katolikus templomban komolyzenei koncertek, az Oroszlános Borhotelben irodalmi előadások, gasztro-udvar és fröccsterasz, a Közösségi Házban színházi előadás várja az érdeklődőket, a Hegyaljai Alkotóházban pedig népi iparművészek mutatkoznak be.

Így szerettek ők

Nyáron itt játsszák első alkalommal a Nyáry Krisztián kötetéből készült Így szerettek ők című színdarabot. „Különleges helyszínen, idén először a Kerekdombon elevenednek meg az Így szerettek ők kötet szereplői a Vincellér Ház Nagyszínpadán, vasárnap délután 2 órától. Gryllus Dorka, Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter és Simon Kornél keltik életre a nagy magyar költők szerelmi életét, a Kaláka Együttes pedig az adott költő verseit adja elő. Én a mesélő szerepét töltöm be” – mondta el Nyáry Krisztián író.

A három nap alatt több színházi előadással is várják a fesztiválra látogatókat: a Nemzeti Színház elhozza Psyché című darabját, fellép a Juhász Kata Társulat és a Momentán Társulat, valamint a Nézőművészeti Kft. tagjai, Mucsi Zoltán, Scherer Péter és Katona László.

A fesztivál Nagyszínpadán koncertezik Fábián Juli & Zoohacker, az Antonia Vai Band, Szabó Balázs Bandája, a Jónás Vera Experiment, Palya Bea és zenekara, Szalóki Ági pedig két koncerttel is készül. „Tállya varázslatos település, így a helyszín szempontjából is izgalmasnak ígérkezik számomra a fesztivál. Szombaton délután egy tradicionális népzenei koncertet adunk a zenekarommal a Nagyszínpadon, másnap délelőtt pedig gyerekkoncerttel készülök a Maillot-kastélyban” – mondta Szalóki Ági énekesnő, előadóművész, dalszerző.

Gyerekeknek

A gyerekbarát fesztivál a kastélyban várja minden nap a kicsiket kreatív- és Ringató foglalkozásokkal. Itt ad koncertet a Kaláka, Gryllus Vilmos pedig különleges programmal várja a gyerekeket. „Nem csupán koncerttel készülök: szombaton délután közös bringatúrára indulhatnak velem a gyerekek, majd ezt követően a Biciklizős lemezem dalait énekelem el nekik - vagy még szívesebben velük együtt" – mondta el Gryllus Vilmos.

Bor és Y-generáció

A Kerekdomb Fesztivál nagy hangsúlyt fektet a gasztronómiai- és borprogramokra: a hagyományos borkészítési eljárás iránt érdeklődők számára a Borút Egyesület egész nap látogatható bórkostolókat kínál a megjelölt pincészeteknél. Az Oroszlános Borhotel és Borvendéglő szervezésében gasztro-udvar és fröccsterasz várja az érdeklődőket.

A Kerekdomb Fesztivál idején a Volánbusz kedvezményes járatokat indít Miskolcról, Nyíregyházáról és Debrecenből.

Részletes programkínálat itt: www.kerekdombfeszt.hu

Ősszel is lesz Kerekdomb Fesztivál, szeptember 8. és 10. között.
KerekdombTállya

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés