Hirdetés

Bosszúság! Volt debreceniek intézték el a Debrecent

Cívishír

2017.02.28. 21:39

Bosszúság! Volt debreceniek intézték el a Debrecent
Ezúttal Schultz sem ment sokra (Fotó: Cívishír)

Kikapott az elődöntő első mérkőzésén a DHK, de kap még esélyt.

Hirdetés

A Tüskecsarnokban vívták a MAC-Debrecen MOL Liga elődöntő első csatáját, és a debreceniek lassú elvérzésének lehettünk szemtanúi. A DHK játékosai két napja vívtak gigászi küzdelmet a Brassóval a negyeddöntő hetedik meccsén, ennek fáradalmait pedig nem tudták kipihenni.

A sérülésektől tizedelt hajdúságiak másfél harmadig tudtak tapadni a hazaiakra, ezután egyre fogyott az erő, és jöttek a MAC-gólok.

Debreceni szempontból külön bosszúságot jelentett, hogy a sorsdöntő gólokat Könczei Áron és Kovács Bronson szerezték, akik éppen a DHK-tól igazoltak a fővárosiakhoz.

Az első csatát a MAC nyerte, de a párharcnak nincs vége, és reméljük, az még messze van! A Morgan-csapat csütörtökön, Debrecenben szépíthet.

MOL Liga, elődöntő, első mérkőzés:

MAC BUDAPEST–DEBRECENI HK 6–1 (1–1, 3–0, 2–0)
Tüskecsarnok, 800 néző. V: Németh M., Kincses, Váczi, Muzsik
MAC: Bálizs – Kovács B. 2 (1), Olson (2) – Vokla, Ruikka – Mestyán, Pozsgai – Escobedo (1), Jubinville (1), Booras (1), Nikiforov – Silló, Roczanov, Terbócs (1) – Könczei 1, Kovács Cs. 1, Tóth R. – Nagy G. (1), Nagy K. 2, Somogyi (1) – Schmál Edző: Majoross Gergely
DEBRECEN: Gyenes (Pleszkán) – Varga A., Dudás (1) – Bezrukov, Szadikov – Győrfy, Wéber – Brown 1, Hári N., Schultz (1) – Vaszjunyin, Koszurov, Piszkunov – Vincze P. T., Godó, Molnár D. Edző: Jason Morgan
Kiállítások: 8, ill. 6+10 perc fegyelmi (Brown)+végleges kiállítás (Bezrukov)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0, a MAC javára
Kapusok: Bálizs 96.4%, ill. Gyenes 73.3%, Pleszkán 77.8%
Lövések: 30 (8, 13, 9), ill. 28 (10, 9, 9)
Emberelőnyök: 5/4 (1/1, 2/1, 2/2), ill. 3/0 (1/0, 1/0, 1/0)
Büntetőpercek: 8 (2, 4, 2), ill. 41 (2, 12, 27)
MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely: – Semmi jelentősége annak, hogy miként nyertük meg ezt a meccset. Egészen borzalmas volt a teljesítményünk, főleg a mérkőzés első felében. Ebben közrejátszhatott a hosszú pihenőnk, de mentálisan sem voltunk rendben. Fontos, hogy a későbbiekben sokkal jobban kezdjünk, viszont az pozitívum, hogy ezúttal is tudtunk változtatni, ez tetszett. A Debrecen fel fog támadni, ebben biztos vagyok, ugyanakkor azt ígérhetem, hogy mi is csak jobbak leszünk. Van miben fejlődnünk, ezt a srácok is tudják, ám bízom abban, hogy Debrecenben is tudunk nyerni. 
Jason Morgan: – A MAC nagyon jó csapat, befejezi az ütközéseit, mi pedig felesleges kiállításokat gyűjtögettünk, talán a fáradtság miatt. Molnár Dávid válla az első-második cserében megsérült, így két és fél sorral maradtunk, azaz nem volt elég játékosunk. A sérültek közül talán egy visszatérhet a következő meccsre, de ez sem biztos, és sok mindenben javulnunk kellene, úgyhogy bőven van munkánk. Talán a pihenéssel tesszük a legjobbat.

Forrás: nso.hu

A másik ágon:
DVTK JEGESMEDVÉK–UTE 1–2 (0–0, 1–1, 0–1)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása:
 1–0 az Újpest javára

MÁRCIUS 2., CSÜTÖRTÖK:
19.00: UTE–DVTK Jegesmedvék
18.00: Debreceni HK–MAC Budapest     

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés