Hirdetés

Még el sem kezdődött, már balhéznak a Szigeten

MTI

2011.07.20. 20:26

Még el sem kezdődött, már balhéznak a Szigeten
Gerendai Károly

Budapest – Úgy adódott, hogy már akkor bejelentettek egy tüntetést az Óbudai-szigetre, amikor a Sziget Fesztiválnak még nem volt bérleti szerződése. Jön a Hatvannégy Vármegye, de nem koncertezni.

Hirdetés

Fogjuk rövidre: a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom januárban jelentette be a rendőrségen, hogy tüntetésre készülnek a Hajógyári szigeten, ami közterületnek minősül, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság tudomásul vette a tüntetés bejelentését. A Társaság a Szabadságjogokért szerint a demonstráción maximum százan lesznek, így a koncert és a tüntetés azonos helyen és időben zajlik majd, de ez nem jelenti azt, hogy bármelyik is ellehetetlenítené a másikat. Ilyen esetben a rendőrség feladata mindkét rendezvény megközelítésének és zavartalan lebonyolításának biztosítása, a résztvevők biztonságának garantálása.

Elképzelhetetlen helyzet

Gerendai Károly, a Sziget Kulturális Szervezőiroda ügyvezetője az MTI-nek azt mondta: a Szigetre - mivel az irodának a fővárosi önkormányzattal a rendezvény megtartására érvényes szerződése van - a fesztivál ideje alatt az jöhet csak be, aki megváltotta belépőjegyét vagy tiszteletjegyet kapott. – Egyelőre számomra ez egy elképzelhetetlen helyzet, nem is az én dolgom ezt megoldani, mert nem én teremtettem ezt a helyzetet. A rendőrségnek kell megoldani ezt a szituációt, ugyanis ez a szerv jogosult erre.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés