Hirdetés

Soros György legnagyobb áldozata a baloldal - így a történész

mti

2017.04.19. 13:10

Soros György legnagyobb áldozata a baloldal - így a történész
Soros György

Schmidt Mária szerint Soros 2008-ban megpróbálta tönkre tenni az OTP-t és a forintot.

Hirdetés

Schmidt Mária történész szerint Soros György célja a migrációs nyomás fenntartása, újra akarja indítani a balkáni migrációs útvonalat. Schmidt Mária az M1 aktuális csatornának szerdán nyilatkozva úgy vélekedett, hogy a magyar származású amerikai üzletember az egész világot a terepének tekinti, el akarja terjeszteni a nyitott társadalom utópikus eszméjét, amely szerint a világ összes határát - ezen belül a nemzeti szuverenitás és a gondolkodás határait - le kell bontani, mindent "egyneműsíteni" kell, és alá kell rendelni a globális üzleti érdekeknek.

Schmidt Mária úgy fogalmazott, Soros György a nyitott társadalmat ugyanúgy el akarja terjeszteni az egész világon, mint ahogy kommunizmust és az internacionalizmust szerették volna. A kommunizmus is olyan új világban gondolkodott, ahol nincsenek határok, tehát nincs különbség a két eszme között,

csak most nem internacionalizmusnak hívják, hanem nyitott társadalomnak. 

A nyitott társadalomra törekvés pedig mára "felfalta" a baloldalt, már nincsenek baloldali eszmék, csak a Soros által összeállított "mix" van, a "sorosizmus", ezzel "kivéreztette" a baloldalt - fűzte hozzá.

Soros György kitapasztalt egy receptet, ami bevált: a megvásárolja azokat a csoportokat - média, értelmiség, függetlennek nevezett szakértők, objektív véleményformálók -, amelyek a befolyását alátámasztják. Majd ezeknek a támogatásával megszervezi azokat a civil szervezeteket, amelyek aztán politikai befolyásolásba kezdenek, káoszt teremtenek tüntetésekkel és erőszakos cselekedetekkel, meggyengítik és megdöntik a stabil kormányerőt, végül pedig új erőközpontot hoznak létre, ami kiszolgálja a céljait

- jelentette ki Schmidt Mária. 

A történész arról is beszélt, hogy Soros Györgyöt különleges viszony fűzi Magyarországhoz, mivel itt született és a gyermekkorát is itt töltötte, de ez persze nem akadályozta meg abban, hogy 2008-ban megpróbálja tönkre tenni az OTP-t és a forintot.

baloldalSoros György

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés