Vona ügynöközött, Orbán csicskázott

MTI

2017.03.13. 16:30

Vona ügynöközött, Orbán csicskázott
MTI fotók: Koszticsák Szilárd

Zajlik az élet a Parlamentben.

Hirdetés

Vona Gábor (Jobbik) a miniszterelnököt az ügynöklisták nyilvánosságra hozataláról kérdezte, amelyet - mondta - a Jobbik, az LMP és a Momentum Mozgalom is követel.

"Tisztában vagyok azzal, hogy ön a katonaévei alatt kapcsolatba került a szolgálatokkal. Azzal is tisztában vagyok, hogy az ön családjában is volt, aki 1956-ban, a forradalom idején ügynökként dolgozott az ÁVH-nak"

- mondta Orbán Viktornak, azt kérdezve tőle, hogy "mi elől menekül", van-e további titkolnivalója.

Orbán Viktor a személyét érintő felvetésre azt válaszolta: ezt már többször is megkérdezte tőle a Jobbik, mindegyik alkalommal reagált rá, ezért kénytelen Vona Gábort hazugnak nevezni, csakúgy, mint a korábbi jobbikos felszólalókat.Arra is felhívta a figyelmet, hogy a kormány megtárgyalta a Nemzeti Emlékezet Bizottságának jelentését, és úgy döntött, átadja a titkosszolgálati mágnesszalagokon tárolt adatokat az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának. A levéltár nyitott, forduljon az ott dolgozókhoz bizalommal - javasolta a Jobbik elnökének.

Viszonválaszában Vona Gábor arra szólította fel a kormányfőt, mondja ki, hogy soha nem volt ügynök, soha nem jelentett senkiről. Szerinte egyébként Orbán Viktornak és pártjának "becsípődése" az S betűs nevek, mindenről Soros György és Simicska Lajos jut az eszükbe. A miniszterelnök erre válaszul kijelentette:

"természetesen a másik oldalon álltam, mi, akik itt ülünk, a másik oldalon álltunk, bennünket üldöztek, bennünket hallgattak le". "Nem működtünk együtt semmifajta állambiztonsági szolgálattal"

- húzta alá.

Az S betűs megjegyzésre úgy reagált: "nem igaz, hogy mindenkivel bajom van, itt ül mellettem Semjén Zsolt például". Szerinte egyébként a Jobbik kényes helyzetben van, mert "maguk is bevallották, hogy a pártjukat eladták, és ahol eladás van, vevő is van".

"Mindannyian tudjuk, hogy önök nem a saját álláspontjukat képviselik, önök benne ülnek egy nagyvállalkozó zsebében. Önök a Jobbikból, egy nemzeti radikális pártból egy csicskapártot csináltak"

- fogalmazott.

Orbán ViktorVona Gábor

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés