Hirdetés

Megmentik a debreceni hokit

Cívishír

2017.07.13. 13:18

Megmentik a debreceni hokit
A felnőttek között nem, de utánpótlásban minden fronton érdekelt lesz a DHK (Fotó: Cívishír)

A debreceni önkormányzat mentőövet nyújt.

Hirdetés

Ötvenmillió forint "segélyt" kap a Debreceni Hokiklub az önkormányzatból - derül ki egy polgármesteri előterjesztésből, amely a július 19-i közgyülésen kerül a képviselők elé.

Amint arról beszámoltunk (és Papp László polgármesterrel is kitárgyaltuk), a DHK anyagi gondjai miatt visszalépett a MOL Ligáról Erste Bank Ligára keresztelt magyar központú közép-kelet-európai pontvadászat küzdelmeitől, miközben az összes utánpótlásbajnokságba nevezett. Ezt hozta fel indoklásul a város első embere is.

Az 1989-ben alakult Debreceni Hoki Klub meghatározó egyesülete Debrecen sportéletének. A felnőtt csapat 2014-2017. között szerepelt a MOL Liga küzdelmeiben, a 2016/17-es szezonban pedig Magyar Kupa bronzérmet szereztek. A több mint 200 igazolt játékosnak köszönhetően minden utánpótlás korosztályban indítottak csapatot. Az országos bajnokságban az U20 korosztály 4., az U18 korosztály 5., az U16 csapat 9., az U14 „A” csapata pedig 4. helyen végzett. Önkormányzatunk 2018-ban is támogatni kívánja a debreceni jégkorong sportágat, amivel biztosítható, hogy az eddig elért sikeres szereplést utánpótlás szinten folytathassa a klub, és a Debreceni Hoki Klub keretein belül sportoló 230 gyermek továbbra is űzhesse a sportágat. Ennek érdekében javaslom, hogy Önkormányzatunk előzetesen vállaljon kötelezettséget arra, hogy 50.000.000,- Ft összegű támogatást biztosít a Debreceni Hoki Klub részére az Önkormányzat 2018. évi költségvetése terhére

- olvasható a polgármester előterjesztésében.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés