Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tizenegyesből szerzett góllal győzte le a Debrecen a Kecskemétet

Cívishír | 2024. 04. 13. | 19:03:06
A mérkőzés nagy részében unalmas focit láthatott a közönség.
Tizenegyesből szerzett góllal győzte le a Debrecen a Kecskemétet
Dzsudzsák Balázs 11-esével nyert a Loki (Fotó: Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni VSC a Kecskeméti TE együttesét fogadta az OTP Bank 28. fordulójában a Nagyerdei Stadionban április 13-án délután. A hazai csapat 39 ponttal a tabella 5. helyén, míg a vendég gárda 34 egységgel a 9. pozícióban várta a mérkőzést. A mérkőzés előtt Makray Balázs cégvezető köszöntötte a Loki középpályását, Bódi Ádámot az eddigi 300 NBI-es mérkőzése alkalmából. A játékos 11 meccs kivételével mindet a DVSC-vel jegyezte. Bódi egyébként hosszú idő után ismét a kezdőcsapatban kapott helyet.

A találkozót Karakó Ferenc sípjelére a fehérben játszó Kecskemét kezdte, a Debrecen piros szerelésben lépett pályára. Az első 7 perc az egymáson fogáskereséssel, eseménytelen játékkal, a két tizenhatos közötti unalmas passzolgatással telt el. Annyi izgalom volt a játékban, hogy a kapujuk közelében adogató DVSC játékosok elveszítik-e a labdát.

Az első helyzete a Lokinak volt, Ferenczi balról adott be, Dzsudzsák pedig 8 méterről fejelt kapura. A kapu bal oldalába tartó labdát Kersák fogta.

A szurkolókra nem lehetett panasz (Fotó: Cívishír)

Kiegyenlített játék folyt a pályán, hosszú ideig egyik kapu sem forgott veszélyben. Mindkét oldalon egy-egy, 27-28 méterről, szélről belőtt szabadrúgás kelthetett volna veszélyt, de a KTE pontrúgását a DVSC védői kivágták, míg a másik oldalon Bódi beívelését Bárány vágta 10 méterről csúnyán fölé. A félidő közepéhez közeledve hazai fölény bontakozott ki, de a gólhelyzetért még sokat kellett volna tenni a debreceni játékosoknak. A 23. perctől kiegyenlített, de nagyon gyenge játékot láthatott a közönség, majd egyre inkább a Kecskemét támadásai lettek veszélyesebbek. Eljutottak a Megyeri kapuja előterébe, ahol a tömörülő védők akadályozták meg az akciók eredményes befejezését. A Debrecennek leginkább szabadrúgásokból lett volna lehetősége zavart kelteni Kersák kapuja előtt. Ezzel együtt Szuhodovszki mutatott be szép cseleket, Ojediran küzdött legjobban a labdákért, Ferenczinek voltak ígéretes indulásai a szélen és Dreskovic jeleskedett a védelemben, Bódi hajtott nagyon, összességében azonban a Loki játékában nem volt tűz, lendület, elképzelés.

A 38. percben Bódi elesett a tizenhatoson belül, Karakó azon nyomban a tizenegyespontra mutatott. A VAR is megnézte az esetet, sőt miután már leállították a büntetőhöz a labdát, a spori kiment a VAR-képernyőhöz, majd visszavonta a megítélt büntetőt.

A félidő utolsó percében Bárány cselezte át magát védőjén, beadása balról azonban csak fehér mezes játékost talált. A négyperces hosszabbítás a Debrecené volt, szögletekkel, szabadrúgással, sőt Dzsudzsáknak 23 méterről megeresztett, bődületes erejű lövését a kapus csak hatalmas bravúrral tudta kitornázni a ficakból.

Ojediran küzdött legjobban a labdákért (Fotó: Cívishír)

A második félidő elején térfelére szorult a Debrecen, a játékában továbbra sem volt lendület, elképzelés, igaz a Kecskemétében sem sok. Az 56. percben Megyerinek kellett nagyot védenie. Lukács lekészített labdáját Zsótér tekerte 21 méterről a bal alsó felé, a labdát Megyeri szögletre pofozta. A 60. perctől élénkült a játék, mégpedig a vendégek jóvoltából. Megyeri harmadik bravúrját is bemutatta, a második Horváth lövése volt, Dreskovic rosszul továbbított labdájára Lukács csapott le, közeli lövését szögletre hárította a debreceni hálóőr. A másik oldalon Belényesi fejbe rúgta Dreskovicot a kapu előtt, amiért VAR-vizsgálat után Karakó tizenegyest ítélt.

A 69. percben a büntetőt elemi erővel Dzsudzsák a bal alsóba rúgta. (1–0)

A gól után kezdődött a játék ezen a mérkőzésen. Mindkét csapat hajtott a gólért, jó iramú, olykor látványos focit láthatott a közönség, sajnos csak bő öt percig. Ezután lanyhult az iram, a Debrecen térfele közepén védekezve igyekezett távol tartami kapujától ellenfelét, általában sikerrel, így a vendégek távoli lövésekkel próbálkoztak. A DVSC szélen vezette akcióit, gólhelyzete azonban neki sem adódott. A mérkőzés hajrájában a területet átadta a Loki, a védekezésre összpontosított, a vendégek hiába támadtak, a kapu közelébe sem kerültek. A hazaiak kontrákból próbáltak veszélyeztetni. Egy ilyenből a becserélt Kocsis 12 méterről tekerte el a bal ficak mellett és felett a labdát, előtte Báránytól kapott mintaszerű indítást. A 90. percben a kaputól 19 méterre végezhetett el szabadrúgást a KTE, a lövés elakadt a sorfalban. Hét percet hosszabbított Karakó. Lukács ismét kihagyott egy ordító gólhelyzetet, tisztára cselezte magát a kaputól 9 méterre, majd a kifutó Megyeri mellett a kapu mellé lőtt. A Lokinak is volt lehetőségei kontrából, Kocsis azonban egyik alkalommal sem tudta a hálóba juttatni a labdát.

Mesterszemmel

Srdjan Blagojevic (Debreceni VSC): Fontos és nehéz meccs volt a mai, nagyon örülök a győzelemnek. Az utóbbi vesztes meccs utáni nyomás volt rajtunk, de így is sikerült megszerezni a három pontot. Mindent láthattuk ma a pályán, tipikus magyar bajnoki meccs volt. Voltak jó és rossz megmozdulások, hibák mindkét oldalon, a különbség a múlt heti meccsünkhöz képest az, hogy most mi nyertünk. Az első és a második félidőnek semmi köze nem volt egymáshoz, az elsőben kontrolláltuk a játékot, eljutottunk a kapuig, voltak helyzeteink és annak ellenére is elégedett voltam a játékkal, hogy nem született gól. A második félidőt teljes káosszal tudnám jellemezni, kontrolláltuk a mérkőzést, ugyanakkor Megyerinek több bravúrt is be kellett mutatnia, egyértelműen ő a meccs embere. Nagy nehezen megszereztük a vezetést, és ezt meg kellett tartanunk.

Szabó István (Kecskeméti TE): Becsületesen felkészültünk erre a találkozóra. Azt is kaptuk a csapattól, amire számítottunk. Az első félidő eredménye reális volt. A második félidőben jobban domináltunk, nekünk voltak veszélyes helyzeteink. A büntető jogos volt, amiből megszerezte a győztes gólt a DVSC. Egy nagyszerű közönség és egy jó csapat ellen nem könnyű. A játékunkkal elégedett voltam, a jövőben többet kell tenni, hogy győzelemmel hozzunk le egy ilyen mérkőzést.

OTP Bank Liga, 28. forduló:
Debreceni VSC-Kecskeméti TE 1-0 (0-0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 5244 néző, v.: Karakó
gólszerző: Dzsudzsák (68., 11-esből)
sárga lap: Ojediran (53.), Szécsi (82.), Kocsis (89.), illetve Horváth K. (14.), Pálinkás (45+3.), Katona L. (62.), Belényesi (68.), Derekas (78.)
Debreceni VSC: Megyeri - Baranyai, Dreskovic, Lagator, Ferenczi - Dzsudzsák (Romancsuk, 85.), Ojediran (Manrique, 65.), Szuhodvoszki (Loncar, 63.) - Vajda (Szécsi, 76.), Bárány, Bódi (Kocsis, 64.)
Kecskeméti TE: Kersák - Nagy O. (Szabó A., a szünetben), Belényesi, Katona L. - Szűcs, Meszhi (Derekas, 70.), Zsótér (Nikitscher, 70.), Zeke (Leoni, 82.) - Pálinkás (Banó-Szabó, 59.), Lukács, Horváth K.

CH

A tabella
H.CsapatM.Gy.D.V.LG.KG.GK.P.
1FERENCVÁROSI TC27194468244461
2PAKSI FC27155745321350
3FEHÉRVÁR FC27144948361246
4DVSC28126104234842
5PUSKÁS AKADÉMIA FC271010740301040
6MTK BUDAPEST27116103750-1339
7DVTK27106114245-336
8ZTE FC27105124652-635
9KECSKEMÉTI TE28104143843-534
10ÚJPEST FC28104143759-2234
11KISVÁRDA MASTER GOOD2873183246-1424
12MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC2755172448-2420
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Szúnyogirtásra keres vállalkozót Debrecen
Szúnyogirtásra keres vállalkozót Debrecen
Legfeljebb 41,6 milliót szánnak a munkára.
Gazdaság
Nagy Márton: szükség van a kínai kapcsolatokra
Azt mondta, erősíteni kell a két ország közötti együttműködést.
Tervezhetik a debreceni óriás kamionparkolót
Az egyik cég négyszer annyit kért volna a munkáért, mint a nyertes.
A kormány is örül az üzemanyagár-csökkenésnek
Újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.
Támogatott tartalom
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.