Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kiesett a DVSC, de az utolsó pillanatokig megvolt az esély a címvédő ellen

Cívishír | 2024. 03. 23. | 19:39:26
Egyetlen góllal volt jobb a Vipers a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.
Kiesett a DVSC, de az utolsó pillanatokig megvolt az esély a címvédő ellen
Planéta Szimonetta és Katrine Lunde ölelkeznek, balra Cathrine Gabriel bosszankodik (Fotó: Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

27-27-es döntetlent játszott a DVSC Schaeffler a Vipers Kristiansand együttesével a női Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének norvégiai visszavágóján, ezzel az ellenfél jutott tovább. A címvédő elleni március 23-i találkozó első félideje debreceni álomvédekezést hozott úgy, hogy közben a támadójátékra sem lehetett panasz. Ahogyan várható volt, a második félidőre összekapta magát a sztárcsapat, végül hallatlan izgalmak után, négy másodperccel a vége előtt a holland Abbingh lövésével a Vipers jutott tovább.

A DVSC Bartulovic – Grosch, Vámos P., Haggerty, Szabó N., Kácsor, Petrus, a Vipers Lunde – Knedlikova, Vjahirjeva, Roberts, Tchaptchet, Abbingh, Naes Andersen hetessel kezdett. Szabó Nina gyors két találatával indított a Loki, s az 5. perc végén is a debreceniek voltak előnyben (2-3). A 8. percben a második ziccer is kimaradt a jobbszélről, de Vámos Petra betalált, kettőre nőtt az előny. Tíz perccel a kezdés után egy ideges, pontatlan Viperst láthattunk, 2-5-re állt a meccs.

A 13. percben Naes Andersen szépített, válaszul Szabó durrantott talpról a bal alsóba, 3-6, mindkét oldalon helyzetek maradtak ki. A 15. perc végén Lunde védte Füzi-Tóvizi ziccerét, előtte és utána is gólt szerzett a Vipers, 5-6. Szabó azonban ezúttal is nagy lendülettel vetette magát a meccsbe, jól tört be a balátlövő helyén 5-7. Stabil debreceni védekezést láthattunk, középen különösen nem boldogultak a norvégok, a lecsorgó labdákat sorra elvitték a debreceniek. A 19. percben ismét Szabó villant, cunderrel vette be Lunde kapuját, majd újra az MTK-ból visszahívott játékos volt eredményes, 7-10. 

A 23. percben Vámos Petra reagált pontos átlövéssel két gyors Vipers-gólra, 9-12, az ellentámadásnál Tchaptchet ügyetlenkedett, Füzi-Tóvizi büntetett, négygólos debreceni vezetés! Bő három perccel a szünet előtt Töpfner rossz szögből is betalált, majd egy gazdátlan labdára Fúzi-Tóvizi csapott le. Petrus ziccere Lundéről sajnos az alapvonal mögé pattant. Fél perccel az első félidő vége előtt Töpfner belőtte a beálló elleni szabálytalanság miatt megítélt hetest, 10-15, Vjahirjeváról kiállították Füzi-Tóvizit, majd a lefújás előtt Bartulovic védett norvég ziccert. Elképesztő!

Szabó Nina a debreceni mérkőzésen is jól játszott, és ezúttal is húzta magával a többieket (Fotó: Cívishír)

Az orosz átlövő bújt be a debreceni védők között és szépített a második játékrész legelején, ráadásul kettős emberhátrányba került a Loki. E nehéz helyzetben Szabó Nina volt újra eredményes, azonban villámgyorsan válaszoltak a hazaiak egy üreskapus góllal, 12-16. Vámos Petráról egy norvégot szórtak ki, válogatott játékosunk ráadásul a 17. Loki-gólt is megszerezte! Bő 35 perc után őrizte ötgólos (!) előnyét a Loki (14-19), Szabó a kilencedik kísérletéből a nyolcadik találatát is megszerezte. Nem sokkal később a DVSC holland beállója, Tamara Haggerty sírva hagyta el a pályát, a térde sérülhetett meg.

A 38. percben Bartulovic hárította Abbingh büntetőjét, maradt a 15-19. Két perccel később háromra zárkózhatott volna a Vipers, eladták, de a Lokinak nem sikerült ebből előnyt kovácsolni. A 43. percben Tchaptchet ütötte meg a labdát már ellövő Kácsort, 2 perc, azonban nem sikerült a góllövés. Meddő időszakba került a DVSC, 17-20-ra feljött a címvédő a 44. percben. 

Csernyánszki törte meg a debreceni gólcsendet a 45. percben Szilágyi Zoltán időkérése után. Azonban kettőre, majd egy gólra szűkítette a hátrányt a Vipers, a norvég védekezés idő közben nagyot javult, kevés tiszta lövőhelyzetet tudtunk kialakítani. A 48. percben egy labdaeladás után egyenlített a sztárcsapat, 21-21. Océane Sercien-Ugolin beállítása jót tett a hazaiaknak, a francia a következő évadot már Debrecenben kezdi!

Az utolsó tíz percre Vjahirjeva sokadik góljával  egygólos előnnyel fordult rá a Vipers, időkérésünk nem maradt. 23-23-nál – az 52. percben – Jovovics harcolt ki büntetőt, Töpfner bevarrta! Abbingh talált utat Gabriel kapujáig, gól, aztán ismét a norvégok örülhettek, Jovovicsot paskolták félre, a labdával Knedlikova az üres kapuig „sétált”, 25-24. Planéta azonban  egyenlített nagy küzdelem árán!

Öt perccel a vége előtt Roberts ajtó-ablak ziccerét Gabriel védte, a kontra elhalt, ahogy Vámos Petra lövése is… Az 57. percben Vjahirjeva előtt szétnyíltunk, 26-25, Vámos Míra azonban higgadtan lőtt Lunde kapujába. Másfél perccel a vége előtt Füzi-Tóvizi szerzett előnyt, a hazaiak próbálkozását Gabriel megfogta. Szabó eldönthette volna, de az oldalhálóba vágta, nem úgy Abbingh, akire nem sikerült idejében kilépni, s négy másodperccel a vége előtt irgalmatlanul bevágta… 

A 27-27-el a Vipers Kristiansand jutott tovább, hiszen az összesítésben – miután a Hódosban egy góllal győztek – 56-55-re nyerték a párharcot. Nem várt ellenállást tanúsított a Loki a világ egyik legjobbja ellen. A kiesés most fáj, de van mérkőzés és teljesítmény, amelyből erőt ehet meríteni, akkor ez az volt!

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó
Vipers Kristiansand – DVSC Schaeffler  27-27 (10-15)
Kristiansand, játékvezetők: K. Gasmi, R. Gasmi (franciák).
Kristiansand: Börjesson, Lunde (kapusok), Abbingh 8, Arcos, Boge Solas, Hesselberg, Höve, Knedlikova 3, Naes Andersen 2, Roberts 1, Schulze 2, Sercien-Ugolin, Tchaptchet 1, Tomac, Vjahirjeva 10 (1), Waade. Edző: Tomás Hlavaty.
Debrecen: Bartulovic, Gabriel (kapusok), Csernyánszki 1, Füzi-Tóvizi 2, Grosch 3, Haggerty, Hornyák, Johansson, Jovovics, Kácsor 1, Petrus 1, Planéta 1, Szabó 8, Töpfner 5 (4), Vámos M. 1, Vámos P. 4. Edző: Szilágyi Zoltán.
Kiállítások: 6, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 1/2, ill. 4/4.

MESTERMÉRLEG:
Tomás Hlavaty: – Nagyon mélyről jöttünk vissza egy nagyon jó csapat ellen. Tudom, hogy rossz ilyen szoros meccsen kiesni, de a Debrecen minden dicséretet megérdemel. Lois Abbingh aranykeze döntötte le a továbbjutást.
Szilágyi Zoltán: – Nem könnyű ilyenkor mit mondani. A célunk az volt, hogy szoros és jó meccset játszunk a Vipers ellen. Büszke vagyok a lányokra, mert ez sikerült. Sajnos, a második félidő végére elfáradtunk, nem tudtuk értékesíteni a helyzeteinket, megállítani a Vipers kulcsembereit. A Bajnokok Ligája csodálatos utazás volt számunkra, remélem a következő szezonban visszatérhetünk. 
 

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debrecen haszonélvezője a kormány iparosítási politikájának - így a kormánybiztos
Nem véletlen, hogy a Mercedes és a BMW is itt építkezik.
Új típusú képzés üzletembereknek Debrecenben
A tervek szerint szeptemberben induló képzésre előreláthatólag augusztustól lehet majd jelentkezni.
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Támogatott tartalom
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Furka Andrea a Richter Érdemérem különdíját kapta. .
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.