Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

3x3: győzelemmel kezdtek a magyarok Debrecenben

MTI | 2024. 05. 16. | 20:29:12
Remekül játszott a női válogatott.
3x3: győzelemmel kezdtek a magyarok Debrecenben
Ismét pattogott a labda a Kossuth téren (Fotó: Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A magyar női válogatott győzelemmel kezdett május 16-án a debreceni 3x3-as kosárlabda olimpiai selejtezőtornán, mivel 21-16-ra verte Izraelt. A Nagytemplom előtti Kossuth téren felállított, csaknem ezer fős aréna kellemetlen emlékeket ébreszthetett a közönségben, hiszen 2021-ben a magyar válogatottak épphogy lemaradtak a tokiói játékokról, ráadásul a nők utolsó másodperces kosárral kaptak ki a döntőben.

A nőknél Földi Attila szövetségi kapitány együttese a D csoportban Izraellel kezdett, Böröndy Vivien, Kiss Virág, Papp Klaudia, Szabó Fanni felállásban. A gárda – melyben akkor még a honosított Mompremier Beatrice szerepelt, őt váltotta Kiss Virág – április közepén csak az elődöntőig jutott Hongkongban az első selejtezőn, ahonnan a tornagyőztes szerzett ötkarikás indulási jogot.

A szerdai felhőszakadás után – amely miatt a szervezők még azt is kilátásba helyezték, hogy hasonló időjárás esetén az Oláh Gábor utcai csarnokba viszik a selejtezőt – mindenki megkönnyebbülten fogadta, hogy napos-szeles időben rajtolt el a torna. A magyarok első meccsére nagyjából megtelt az ideiglenes aréna, az ellenfél a csoportból előzetesen leginkább verhetőnek tartott Izrael volt. A találkozó elején hazai részről főként Böröndy jeleskedett, majd a magyarok 4-3-nál Papp kosarával vezettek először. Innentől már nem is engedték ki a kezükből az irányítást, 10-9 után egy 5-0-ás rohammal megtörték az alacsonyabb szerkezetű ellenfelet, majd a 194 centis Kiss ellenállhatatlan játékával sikerült idő előtt lezárni az összecsapást: 21-16-nál még 9,5 másodperc lett volna hátra. A válogatott legjobbja az újonc Kiss lett hét ponttal.

"Egy hete álltam edzésbe 3x3-ban, és nagyon más ez a játék az 5x5-höz képest" – mondta mosolyogva az MTI-nek a meccs hőse. "Ott az ember picit kiállhat a sarokba pihenni, vagy nem megy el egy pick and rollra, de itt nincs megállás, ami nagyon fárasztó. Szerintem jól adaptálódtam ehhez a játékhoz, a lányok sokat segítettek. Nagyon élvezem, és hihetetlen a hangulat" – tette hozzá a török Mersin centere.    

A nemzeti csapat nem pihenhet sokat, mivel a 21.35 órakor már a hollandokkal kell szembe szállnia. A harmadik csoportmeccsre szombaton 20.45-kor kerül sor az olaszok ellen. Ami a férfi válogatottat illeti, Csirke Ferenc szakvezető gárdája – Ivosev Tamás, Demeter Attila, Komma László és Uros Rosics – a B csoportban szombaton, szintén Izraellel vívja az első meccsét, majd Puerto Rico és Ausztria következik.
Mindkét nemnél csoportonként az első két gárda jut tovább a vasárnapi negyeddöntőbe, s a zárónapon rendezik az elődöntőt, a bronzmérkőzést és a finálét is. A hajdúsági viadalról az első három-három együttes mehet majd az olimpiára.

Eredmény, nők, D csoport, 1. forduló:
Magyarország-Izrael 21-16
A magyar pontszerzők: Kiss 7, Papp 6, Böröndy 4, Szabó 4

A női válogatott további programja:
Magyarország-Hollandia 21.35
szombat:
Magyarország-Olaszország 20.45

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
„Verselő padokat” avattak Debrecenben
„Verselő padokat” avattak Debrecenben
Méltó módon emlékeznek azokra a nagy irodalmi klasszikusokra, akik a cívisvárosból indultak vagy Debrecenhez kötődnek.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Végre! Elkezdenék a Margit téri uszoda felújítását
Sok a munka. Kiírták a pályázatot.
Földutak kaphatnak aszfaltot Vámospércsen
Várják a kivitelezők jelentkezését.
Munkagépek a Tócóskertben; valamit muszáj lesz kezdeni a leromlott parkolóházzal
Június végére elkészül a szervizút részbeni megújítása.
Egyre több a külföldi vendég Debrecenben
Kijöttek az április adatok.
Különleges bokrétaavató a debreceni Sensirionnál
A dolgozói létszám megduplázódik a bővítéssel.
Felújítást kell végezni a vízműtelepen
A födém belső vízszigetelése tönkrement.
Támogatott tartalom
Frissíteni kell a városvezetést – Hajrá, Hajdúszoboszló!
Frissíteni kell a városvezetést – Hajrá, Hajdúszoboszló!
FIZETETT POLITIKAI TARTALOM. Kanizsay György Béla, az egyesület polgármesterjelöltje alapjaiban változtatná meg a fürdőváros működését.
Comic Con őrület Budapesten: rekordszámú rajongó ünnepelte a popkultúrát
Comic Con őrület Budapesten: rekordszámú rajongó ünnepelte a popkultúrát
Óriási sikerrel zárult a hétvégi Budapest Mastercard Comic Con, amelyre minden eddiginél többen voltak kíváncsiak.