Hirdetés

Nem akármilyen rendszert ástak Téglás alá

civishir.hu

2018.06.02. 10:25

Nem akármilyen rendszert ástak Téglás alá

Filmbe illő technika, gomba helyett fű, lopott áram, milliós kár, minden volt. +Videó

Hirdetés

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség vádirata szerint P. L. 2011-ben vásárolt meg egy zártkerti ingatlant Tégláson, hogy ott gombát termesszen. A vádlott műanyag nyílászárók gyártásával és forgalmazásával is foglalkozott, de a vállalkozás nem hozott számára elegendő hasznot. 2013-ban így elhatározta, hogy ingatlanán vadkendert fog termeszteni.

A magokat Ausztriában vette, az interneten közzétett ismeretterjesztő cikkek alapján pedig beszerezte az ültetvényhez szükséges lámpákat, ventillátorokat, szellőzőket is. Azért, hogy a marihuána ültetvényt ne fedezzék fel, a zártkerti tanyás ingatlan téglaépülete mellett

könnyűszerkezetes technológiával egy földalatti pincerendszert alakított ki. Átalakította az elektromos vezetékrendszert is, hogy méretlen villamosenergiával tudja ellátni az ültetvényt

– írja a vád. P. L. elhatározta, hogy a megtermelt vadkendert fél kilós csomagokba méri ki és ismerőseinek értékesíti.

Az elsőrendű vádlott a tanyán a vadkender mellett jövedéki terméknek minősülő dohány termesztésével is foglalkozott. A feldolgozás és az értékesítés érdekében több gépet, dohánylevél darálót, csomagológépet is beszerzett.

Az ügy másodrendű vádlottja, M. S. üzleti vállalkozása szintén nem hozta a remélt bevételt, ezért felvette a kapcsolatot az elsőrendű vádlottal és megállapodtak abban, hogy megvásárolja tőle a megtermelt marihuánát – tartalmazza a vádirat.

2016. május 18-án M. S. egy doboznyi marihuánáért ment a téglási tanyára. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának munkatársai tetten érték, amikor a csaknem 500 gramm kábítószert átvette. Ezt követően házkutatást tartottak az ingatlanon, ahol lefoglaltak 645 kilogramm vágott dohányt, a pincerendszerben pedig rábukkantak a 224 növényből álló ültetvényre. A nyomozók a helyszínen lefoglaltak még 10 csomag szárított vadkendert is, amelyek súlya csaknem elérte a 3 és fél kilogrammot, ez a jelentős mennyiség alsó határának háromszorosa.

Cannabis növények esetében a 100 tő fölötti mennyiség jelentős mennyiségnek számít.

A vádlott az illegális áramvételezéssel az áramszolgáltatónak csaknem 4 millió forint kárt okozott – írja a vád.

A Debreceni Törvényszék a jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem, kábítószerbirtoklás és lopás bűntette miatt indult ügyet június 4-én tárgyalja.

Tégláskábítószerpincerendszervadkender

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés