Hirdetés

Sikerrel jártak a debreceniek Madridban

2018.04.13. 14:28

Sikerrel jártak a debreceniek Madridban
A debreceni delegáció Madridban (Fotó: Barcsa Lajos/Facebook)

Miskolccal közösen rendezheti a cívisvárost az európai játékokat.

Hirdetés

Debrecen és Miskolc rendezheti a 2024-es európai egyetemi játékokat - közölte boldogan Barcsa Lajos alpolgármester, aki a debreceni delegáció tagja volt Madridban, ahol a pályázók bemutatták a döntés előtti prezentációjukat. A Debreceni Egyetem és a a Debreceni Sportcentrum képviselői is ott voltak a spanyol főváosban. 

A debreceniek és a miskolciak által január 15-én benyújtott pályázat és kormánygarancia a 2022-es és 2024-es rendezésre egyaránt vonatkozott, de a Pályázati Bizottság 2024-et preferálta, elsődlegesen annak az elnyeréséért száll versenybe, hiszen az ütemezés szerint 2024-ben Magyarország tölti be az Európai Unió elnöki tisztét.

A pénteki döntés után Barcsa Lajos jelentette be:

Minden idők legnagyobb nemzetközi multisport eseménye Magyarországon Debrecenben és Miskolcon lesz 2024-ben!

- írta az alpolgármester, azaz Debrecen és Miskolc pályázatát támogatta az európai szövetség tagsága.

Az esemény jellegzetessége, hogy nem nemzeti válogatottak, hanem intézményi színekben induló csapatok vehetnek részt rajta. A játékok műsorán idén 13 sportág - asztalitenisz, evezés, futsal, cselgáncs, kajak-kenu, kézilabda, B33-as kosárlabda, hagyományos kosárlabda, labdarúgás, röplabda, tenisz, tollaslabda és hetes rögbi - szerepel.

A korábbiakban Córdoba (2012), Rotterdam (2014), valamint Zágráb és Rijeka közösen (2016) lehetett rendező, az idén a portugál Coimbrában, 2020-ban Belgrádban, 2022-ben pedig Lódzban kerül sor a sportfesztiválra.

Európai Uniósport

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés