Az Ady gimnáziumból kerülhet ki a jövő politikai elitje

2018.02.12. 14:58

Az Ady gimnáziumból kerülhet ki a jövő politikai elitje
(Fotó: unideb.hu)

A debreceniek nyerték a vitatkozó, érvelős versenyt. Angolul!

Hirdetés

A debreceni Ady Endre Gimnázium „BrainStorm” csapata nyerte a DEbate angol nyelvű országos vitaversenyt, amelynek döntőjét pénteken rendezte a Debreceni Egyetem Angol-Amerikai Intézete.

A mindent eldöntő döntőben az a 10, Budapestről, Miskolcról, Nyíregyházáról és Debrecenből érkező középiskolás csapat mérte össze tudását,  amelyek sikeresen túljutottak a regionális elődöntőkön.

Ez a verseny mostanra komoly hagyománnyá vált, országos versennyé fejlődött, és ma már a Debreceni Egyetem és az Angol-Amerikai Intézet diákjai között is találunk korábbi DEbate-versenyzőket, ami azt mutatja, hogy sikerült komoly kapcsolatot kialakítanunk a középiskolákkal

– mondta köszöntőjében Laczkó Tibor, az intézet igazgatója.

Azok a csapatok, akik eljutottak a döntőbe, mindannyian győztesek, hiszen az már önmagában eredmény, hogy idegen nyelven ilyen magas szinten tudnak kutatni, érvelni, vitázni, használni egy idegennyelvet, és ez az a tudás, ami a mindennapi életben is hasznosítható

– hangsúlyozta Donald E. Morse professzor, az intézet oktatója.

A pénteki verseny nagy döntőjébe a debreceni Ady Endre Gimnázium „BrainStorm” és miskolci Avasi Gimnázium „Ladies of Debate” csapatai jutottak. Végül a kiegyensúlyozott vita a debreceni csapat győzelmével zárult.

A nyertes versenyzőket Campus Fesztiválra szóló belépőkkel díjazták, de senki nem ment haza üres kézzel: valamennyi résztvevő értékes nyereményeket vehetett át, többek között az Amerikai Kuckó, az Amerikai Nagykövetség, az Agóra Tudományos Élményközpont és a Bölcsészettudományi  Kar Hallgatói Önkormányzata jóvoltából. 

Debreceni EgyetemAdy Endre Gimnázium

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés