Hirdetés

Több száz debreceninek teremt munkahelyet a Krones

civishir.hu

2017.11.15. 13:16

Több száz debreceninek teremt munkahelyet a Krones
Fotók: civishir.hu

Nem véletlenül választották a cívisvárost.

Hirdetés

A német Krones AG új fióküzemet nyit Kelet-Európában. Részletes elemzések után gyártási telephelyként egyértelműen a magyarországi Debrecenre esett a választás, hangzott el a november 15-i sajtótájékoztatón.

- A város az egyik legversenyképesebb nemzetközi viszonylatban is. Ez szerepet játszott abban, hogy a Krones Debrecen választotta - mondta Papp László polgármester. A FAG 2016-os fejlesztését követően újabb három német cég nyit telephelyet itt, hangsúlyozta.

A mostani 15 milliárd forintos beruházással 500 szakembernek tudnak munkahelyet teremteni, emelte ki. A Debreceni Egyetem szerepe is nagy a Krones életében: a munkavállalók 30%-a diplomás szakember lesz. Az telephely építése jövőre kezdődik, tervezett üzembe lépése 2019.

Pascal Männche, a Krones Hungary Kft. ügyvezetője megindokolta, miért Debrecent választották a legújabb üzem helyéül. Logisztikai elhelyezkedése kitűnő, a város infrastruktúrája is ideális, mondta. Az egyik legfontosabb érv a Debreceni Egyetem által kínált duális képzések nyújtotta lehetőségek, folytatta.

Tasó László országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón elmondta: a kormány feltett szándéka, hogy az európai befektetők számára ideális környezet alakuljon ki Magyarországon, azon belül Debrecenben is.

A Neutraubling, Németország központú Krones konszern a folyamat-, a töltés- és a csomagolástechnika területeihez tervez, fejleszt és gyárt gépeket és komplett berendezéseket. Információtechnológia, gyártervezés, valamint a Krones leányvállalatainak számos terméke és szolgáltatása egészíti ki a Krones termékpalettáját. A Krones cég világszerte több mint 14500 főt foglalkoztat. A Krones konszernhez a Krones AG mellett világszerte több mint 90 leányvállalat és telephely tartozik.

Galéria

DebrecenSzilvássy ZoltánPapp LászlóKrones AG

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés