Várják a debrecenieket a zsidónegyedbe!

Cívishír

2017.04.21. 10:42

Várják a debrecenieket a zsidónegyedbe!
A zsidó kultúrával, a zsidó hagyományokkal ismerkedhetünk (FotóÍ: debrecen.hu)

Betekintést nyerhetünk a helyi zsidóság történetébe.

Hirdetés

A parlament döntése alapján 2001 óta április 16-a, a "Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapja". Ezen alkalomból a Debreceni Zsidó Hitközség 2017. április 26-án, lehetőséget biztosít a debreceni zsidónegyed látogatására, közoktatási intézmények és szervezetek számára.

Ez egy országosan egyedülálló kezdeményezés, melynek célja, hogy az emléknap kapcsán, minél több fiatal látogathassa meg a zsidónegyed szakrális tereit és információt kapjon a zsidó kultúráról, a zsidó hagyományokról, valamint a debreceni zsidóság történetéről.

A zsidónegyed bemutatásával, a Debrecen Televízió által készített dokumentumfilm vetítésével és azt követő beszélgetésekkel kívánunk adózni áldozataink emlékére és tesszük ezt oly módon, hogy az emlékezés mellett az oktatás is kiemelkedő szerepet kap. A Debrecen Televízió által készített dokumentumfilm, a debreceni holokauszt túlélőkkel készített riportok visszaemlékezésein keresztül mutatja meg a Debrecenben, Izraelben és Amerikai Egyesült Államokban élők által átélt borzalmakat

- fogaslmaz Horovitz Tamás, Debreceni Zsidó Hitközség elnöke.

A program időpontja: 2017. április 26. 08.00-tól 14.00-ig.
A programok helyszínei:
Debreceni Zsidónegyed (Db. Pásti utca)
Debreceni Zsidó Hitközség Székháza (Db. Bajcsy-Zs. u. 26.)
zsidóDebreceni Zsidó Hitközség

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés