Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Folytatódik az NI missziója: 6 milliós adomány egy egyetemnek

| 2016. 08. 30. | 20:05:00
40 éve támogatják a tudást.
Folytatódik az NI missziója: 6 milliós adomány egy egyetemnek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az NI Hungary Kft. fennállása óta több alkalommal is adományozott oktatási intézményeknek. Idén a Debreceni Egyetem, a Debreceni Szakképzési Centrum több tízmillió forint értékű támogatását követően újabb oktatási intézmény, a Szent István Egyetem jut jelentős értékű adományhoz.

Az NI Hungary Kft. 6 millió forint értékben ajándékozott egy Nortel CS1000 típusú digitális telefonközpontot mintegy 700 asztali telefonkészülékkel együtt a Szent István Egyetemnek, hogy oktatási tevékenységét támogassa.

A National Instruments (NI) debreceni leányvállalata fontos küldetésének tartja a felnövekvő generációk oktatásának támogatását és kiemelten kezeli a műszaki és tudományos pályák népszerűsítésének ügyét, hisz az ipar és oktatás kapcsolatának szorosabbá fűzése közös érdek. A jövő szakembereinek támogatása és a piacképes munkaerő képzése miatt az ipar számára alapvető fontossággal bír, hogy a magyarországi intézmények jól felszereltek legyenek, lehetővé téve a versenyképes gyakorlati tudás elsajátítását.

A Szent István Egyetemmel való együttműködés előzménye, hogy a felsőoktatási intézmény két Formula Student csapatát - a SZEngine Motorfejlesztő csapatot és az Arrabona Racing Teamet - az NI Hungary Kft. rendszeresen támogatja a versenyzésüket segítő eszközökkel.

A National Instrumentsről

A National Instruments 1976 óta támogatja a mérnököket és a tudósokat a világ legnagyobb mérnöki kihívásainak leküzdésében olyan hatékony és rugalmas rendszereket kínálva, amelyek fokozzák a termelékenységet és felgyorsítják az innovációt. Az NI integrált hardver és szoftver platformjai segítségével a vállalat ügyfelei számos iparágban igyekeznek jobbá tenni világunkat—a gyógyászattól az autógyártásig, a fogyasztói elektronikától a részecskefizikáig.

Az NI Magyarországon

A vállalatcsoport hardvergyártásának jelentős része Debrecenben, az idén 15 éves NI Hungary Kft-nél történik. Emellett itt működnek olyan globális, illetve regionális kiszolgáló központok is, mint az informatikai fejlesztői részleg, a jogi és a pénzügyi csoportok, valamint a vevői megrendelések feldolgozásával foglalkozó egység. A gyártást szakképzett mérnökök támogatják, a kutatás-fejlesztési mérnökcsoport tevékenysége révén pedig a vállalat igazi tudásközponttá nőtte ki magát a régióban.

Budapesten található az NI Kelet-Európát kiszolgáló kereskedelmi és marketing központja, amely a debreceni csapattal szoros együttműködésben szintén több mint egy évtizede segíti a hazai mérnököket, kutatókat, oktatókat és diákokat munkájuk hatékonyságának fokozásában.

Az NI Hungary Kft. oktatási küldetése és szerepvállalása

Hazánk versenyképességét is érinti az a világszerte megfigyelhető tendencia, hogy egyre kevesebb fiatal választja a műszaki és természettudományos életpályákat. A mérés- és irányításautomatizálás terén vezető National Instruments (NI) vállalatcsoport ezért is tartja kiemelten fontos társadalmi küldetésének, hogy mérnökökből és tudósokból álló ügyfélkörével szerzett tapasztalatát a jövő újítói javára fordítsa. A debreceni gyártó- és szolgáltató központ ezért 2009 óta folyamatosan bővíti Magyarországon egyedülálló Mentor Programját. A 2015/16-ös tanévben már több mint 90 iskolában tartottak LEGO® Robot Programozási szakkört, és szerveztek LEGO® Robot Programozási versenyeket. Ennek keretében önkéntes mentorai szakmai tudásával és a legmodernebb oktatási célra kifejlesztett eszközökkel támogatja a csatlakozó általános és középiskolákat. A program célja, hogy életkoruknak megfelelő, gyakorlatias kihívásokon keresztül vezesse be a fiatalokat a műszaki tudományok világába, és sikerélményekkel motiválja őket a mérnöki és tudományos karrierek választására. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Karambol a Bartók Béla úton: egy ember roncsba szorult
Karambol a Bartók Béla úton: egy ember roncsba szorult
Ütközés a debreceni kereszteződésben.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Eredményes volt a debreceni önkormányzat közbeszerzése.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.