Ezeken a napokon nyelvvizsgázhat

2017.04.27. 20:28

Ezeken a napokon nyelvvizsgázhat

Ma már a nyelvtudás az élet számos területén nélkülözhetetlennek bizonyul.

Hirdetés

A nyelvvizsga időpontok ismerete rendkívül fontos annak érdekében, hogy sikerüljön maximálisan beosztani a felkészülési időt. Szinte havi gyakorisággal kiírásra kerülnek időpontok, melyekre jelentkezhetünk.

Mielőtt azonban bármelyik dátum mellett letennénk a voksot, érdemes átgondolni, mennyire állunk készen a megmérettetésre. Az euroexam.org azt javasolja, hogy ha intenzíven tanultunk, akkor megéri a nyelvvizsga időpontok valamelyikét kiválasztani, hiszen csak így tudhatjuk meg, milyen szinten állunk valójában.

Gondoljuk át teendőinket!

Ugyan a nyelvvizsgára való felkészülés gyakran hosszú hónapok, évek munkáját foglalja magába, de nagyon fontos, hogy közvetlenül a megmérettetés előtt egyfajta intenzív ismétlést és koncentrált odafigyelést vigyünk bele a nyelvtanulásba. Ezzel nem csak átismételhetjük a korábban megszerzett tudást, de arra is lehetőségünk van, hogy a vizsgafeladatoknak megfelelően, célirányosan gyakoroljunk a nagy nap előtt.

A nyelvvizsga időpontok közötti választás alkalmával tehát mindenképpen gondoljuk át, hogy munka, magánélet, vagy az iskola terén milyen egyéb feladatokkal kell majd akkortájt szembesülnünk. Az egyetemi vizsgaidőszak egyébként is nagyon megterhelő, tehát célszerű nem akkorra időzíteni a nyelvvizsgát is. Ha a munkahelyen várhatóan komoly elvárásoknak kell megfelelni az elkövetkező hetekben, akkor nem biztos, hogy még egy intenzív nyelvvizsga felkészítő kurzus is belefér majd az időnkbe.

Fókuszban a felkészítő kurzus

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az ismétlés valóban a tudás anyja. Ugyanakkor az is igaz, hogy nem mindegy, milyen módszert választunk a kiválasztott nyelvvizsga időpontok előtt a felkészülésre. Az elmúlt hónapok-évek munkája ilyenkor érik be, hiszen az elsajátított nyelvtani anyagok, a számos szituációs gyakorlat és írási feladat során megtanultakat akkor ismételhetjük, kategorizálhatjuk leginkább, ha kifejezetten a nyelvvizsgán előforduló feladat típusokon keresztül elevenítjük fel azokat.

Ma már néhány kattintással elérhetőek a korábbiakban nyelvvizsgákon szereplő feladatok, de a megfelelő szakember is felhívhatja figyelmünket azokra a kritikus pontokra, melyeken a vizsgázók a leggyakrabban elcsúsznak. A felkészítő kurzus mellett természetesen nagyon fontos, hogy otthon is törekedjünk a minél több gyakorlásra. Akár szintén nyelvvizsgázó partnert is választhatunk a szóbeliség minél teljesebb elsajátítására.

Bátraké a szerencse!

Sok nyelvtanuló úgy van vele, hogy még vár tudásának éles helyzetben való kipróbálásával. Ha ez mögött nem a tanulás elmaradása áll, akkor nem érdemes túl sokáig halogatni a nyelvvizsga időpontok közötti választást.

Mindegy, hogy a diploma megszerzéséhez szükséges nyelvvizsgáról van szó, vagy a munkahelyi előléptetés múlik azon, sikeres lesz-e a vizsga, megéri bátran, magabiztosan hozzáállni az előttünk álló feladathoz. Ha mégsem sikerülne elsőre, akkor gazdagabbak leszünk egy tapasztalattal, melyet a későbbiekben előnyünkre fordíthatunk.

Nyelvvizsga időpontok minden hónapban

A nyelvvizsga időpontok szinte minden hónapban lehetőséget teremtenek arra, hogy eleget tegyünk a kihívásnak. Ma már a nyelvtudás az élet számos területén nélkülözhetetlennek bizonyul.

Legyen szó akár a felsőoktatásról, akár a külföldi vagy hazai munkavállalásról, a megfelelő tudás birtokában megélhetjük a nyelvtudás előnyeit. Időpont választás alkalmával mindenképpen tartsa szem előtt saját elfoglaltságait, hiszen így elkerülheti, hogy feltorlódjanak a feladatok.

nyelvvizsga

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés