Nemzetegyesítés: a határon túli magyarok is indulhatnak az OB-n!

2017.02.24. 12:16

Nemzetegyesítés: a határon túli magyarok is indulhatnak az OB-n!

A birkózók az elsők. Le a kalappal!

Hirdetés

A Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elnöksége lehetővé tette minden magyar állampolgársággal rendelkező határon túli versenyző számára, hogy részt vegyen az országos bajnokságokon.

Németh Szilárd, az MBSZ elnöke a Szász Jenővel, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet vezetőjével tartott közös pénteki sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy az elnökség múlt héten hozott határozatát hosszú egyeztető folyamat előzte meg. A magyar birkózás valamennyi fontos szereplője elmondta véleményét és javaslatát a kérdésben, s ennek eredményeként kijelenthető, hogy a sportág egésze százszázalékig a döntés mögött áll - tette hozzá.

Az MBSZ 2015-ben kötött stratégiai megállapodást az intézettel, azzal a céllal, hogy a Kárpát-medence egészére terjesszék ki a magyar birkózást. A felek már akkor célként fogalmazták meg a határon túliak versenyzési lehetőségét a magyar bajnokságokon, a mostani döntéssel pedig megvalósulhat az is, hogy megfelelő teljesítmény esetén akár a magyar válogatottba is behívhatják ezeket a sportolókat.

A szövetség az idén induló Kozma István Birkózó Akadémia tevékenyégét is szeretné majd az egész Kárpát-medencére kiterjeszteni, hogy a tehetséges magyar nemzetiségű birkózók a lakóhelyükön is megfelelő körülmények között dolgozhassanak.

magyarokbirkózás

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés