Megújul a legendás debreceni menza
Három évtized után augusztusra megújul az Egyetem téri campus menzája. A legmodernebb konyhatechnológia beépítése mellett bővítik és modernizálják az éttermi részt, megduplázzák a kapacitást. Az új konyhát olimpiai bajnok mesterszakács irányítja majd.
– A pincétől a tetőig megújul az 1962-es épület, amelyben legutóbb mintegy 30 éve, 1989-ben volt belső rekonstrukció – tudta meg a hirek.unideb.hu Bács Zoltán kancellártól. A földszinti főzőkonyhát és a kiszolgáló helyiségeket teljesen felújítják: új padló- és oldalfalburkolatot építenek, válaszfalakat helyeznek át, épületgépészeti és villamossági munkákat végeznek. A menzát a legmodernebb konyhatechnológiai berendezésekkel szerelik fel, beépítenek többek között két Frima Vario Cooking Centert, melyek egyedülállóak Kelet-Magyarországon.
Mintabolt és kávézó is lesz
Az emeleti éttermi rész befogadóképessége mintegy 40 százalékkal nő, a jelenlegi 450-ről 650-re. Emellett az új bútorok is a 21. század menzáját jelzik majd az Egyetem téri campuson, ahol nemcsak a hallgatókat és dolgozókat, hanem a külső rendezvényeket is tudják fogadni. A kiszolgálás tempója is gyorsul majd, mivel a tálaló több irányból megközelíthető lesz és a korábbi három helyett már négy pénztárnál lehet fizetni, akár UniPassal is. A menza cukrász mintabolttal és előtéri kávézóval bővül.
A néhány hete kezdődött menzakorszerűsítés és bővítés az egyetem stratégiai alapjából, csaknem 284 millió Ft-ból valósul meg augusztus végére. Az átmeneti időszakban a kollégiumok melletti parkolóban felállított rendhagyó alkalmi ebédlőben, az 500 négyzetméteres sátorban étkezhetnek a dolgozók és hallgatók.