Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Olyanunk van Debrecenben, mint senki másnak

| 2016. 12. 08. | 10:31:00
Hatékony segítséget jelenthet a régió sportolóinak.
Olyanunk van Debrecenben, mint senki másnak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az edzői szakértelem mellett hatékony sérülés-megelőzés, diagnosztika, rehabilitáció, valamint a speciális kiegészítő területek, mint például a dietetika és a pszichológia is szükséges az élsportolók optimális felkészítéséhez. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára, Schmidt Gábor ezek komplexitását emelte ki a Debreceni Egyetem Sportdiagnosztikai Életmód és Terápiás Központjában tett szerdai látogatásán.

– Világszínvonalú és Magyarországon hiánypótló ez a létesítmény, ahol minden háttér adott ahhoz, hogy optimalizálni lehessen egy sportoló teljesítményét. Mivel a szövetség arra törekszik, hogy a sportág eredményességét megőrizze, követnünk kell a felkészülést segítő professzionális trendeket és keressük az együttműködési lehetőségeket. A keleti országrészben, például Tiszaújvárosban, Miskolcon és Szolnokon működő klubjaink versenyzői számára hatékony segítséget jelenthet a debreceni SET-központ – mondta Schmidt Gábor.

A sporttudomány és a diagnosztikai háttér a vívó válogatott szövetségi kapitánya szerint is elengedhetetlen a sikerek eléréshez. Udvarhelyi Gábor a Debreceni Egyetem SET központjának megtekintése során a sérülésmegelőzés, a kellő fizikai állapot elérésének és kontrollálásának fontosságát hangsúlyozta.

Komplex megoldás

– Megmondom őszintén, sok helyen jártam már a világban, de ilyen létesítményt még találtam. Lenyűgöz a komplexitása, ami hosszú távon megalapozhatja sportolóink eredményességét. Meg is állapodtunk abban, hogy a párbajtőr válogatott tagjai a két ünnep között részt vesznek a vizsgálatokon – tudatta Udvarhelyi Gábor.

A megnyitó óta a Kajak-Kenu Szövetségen és a vívóválogatotton kívül több élvonalbeli fővárosi klub képviselőinek mutatták be a Sportdiagnosztikai Életmód és Terápiás Központot a debreceni szakemberek. A látványsportágak szinte mindegyikéből nagy az érdeklődés az egyedülálló sportdiagnosztikai infrastruktúra és háttér iránt.

- Egyetlen komplexum vagyunk az országban, ahol terheléses élettani, mozgásszervi, csontultrahang-, laboratóriumi, sportpszichológiai, antropometriai és sportgenetikai vizsgálatok mellett fizikoterápiás kezelésekre is van lehetőség,

illetve megoldásokat kínálunk a versenyzőknek sérülések, túlterhelésből eredő problémák megelőzésében, illetve kezelésében. Azt tapasztaljuk, a csapatok egészségügyi háttere rendkívül hiányos, leginkább ezt szeretnék pótolni. Ugyanakkor örömteli, hogy nemcsak az élvonalbeli klubok ismerik fel ennek fontosságát, egyre több utánpótláskorú versenyző, illetve hobbisportoló is fordul hozzánk – tette hozzá Karácsonyi Zoltán, a SET-központ igazgatója.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Állami kitüntetést kapott a debreceni fizikus
Állami kitüntetést kapott a debreceni fizikus
Krasznahorkay Attila János világszínvonalú eredményeket ért el.
Eltűnt a debreceni Farkas Glória Viktória
Eltűnt a debreceni Farkas Glória Viktória
Január 24-én látták utoljára.
Gazdaság
Biharkeresztes Nagyvárad egyik ékkövévé válhat
A nagyvárosi lét szerves részévé szeretne válni a kisváros.
Közel 90 millióból bővítik a hajdúdorogi piacot
Nyírábrányi cég végzi a munkát.
A honatya eljött Budapestről Hajdúszoboszlóra megdöbbenni a vendégmunkásokon
A debreceni gyárépítéseken dolgozók miatt aggódik.
Jól teszi, ha átnézi a NAV által készített szja-tervezetet!
Május 21-ig lehet módosítani, kiegészíteni.
Költségvetés: így csábítják a fürdőbe a helyieket Berettyóújfaluban
Átlépte az egymilliárdot a város iparűzésiadó-bevétele.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A levegő-kompresszorok fejlődéstörténete és jelenkori állapota
A levegő-kompresszorok fejlődéstörténete és jelenkori állapota
Az elmúlt néhány évtized robbanásszerű fejlődést hozott.
Aquaticum: fejlesztik a játszóházat és játszósarkot
Aquaticum: fejlesztik a játszóházat és játszósarkot
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés